Рома и Лацио ще спретнат зрелищно реми


Н. Гавазов

Рома и Лацио ще спретнат зрелищно реми

Рома - Лацио
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 13.03.2011
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талавиенто


Предстоящото римско дерби, за разлика от предишното няма да окаже съществено влияние върху борбата за Скудетото. Въпреки това, играта обещава да бъде особено интересна, а страстите по трибуните горещи. Първо, защото и двата отбора водят борба за класирането на някое от местата, които ще им осигурят участие в Шампионската лига догодина и второ, Рома и Лацио са исторически съперници, а римското дерби винаги се е отличавало с безкомпромисна борба.

Представянето на Рома през настоящия сезон няма нищо с това, което направиха „вълците” миналата година. След загубата срещу Дженоа с 3:4, Раниери беше заменен с Винченцо Монтела, по-известен с прякора си „Аероплана”, от когото се очакваше да изведе столичани високо в небесата и в два от трите си мача в Серия А, откакто е начело на Рома той успя да го направи. Това обаче бяха победи срещу аутсайдерите в групата, а срещу третия слабак – Парма, отборът му завърши 2:2 на „Олимпко”. През седмицата хората на Монтела играха среща и в турнира Шампионска лига срещу Шахтьор Донецк и въпреки доброто си представяне през първите 20 минути, след като свалиха гарда загубиха с 0:3 и отпаднаха от по-нататъшната борба. В момента Рома се намира на шесто място в класирането с 46 точки от 28 мача и разликата от четвъртия Лацио е пет пункта.

Никой не очакваше чудеса от отбора воден от Еди Рея през този сезон, но ето, че неговите хора се представят повече от достойно и на определен етап от шампионата дори бяха еднолични лидери. В момента тима е с пет победи в последните си десет мача в Серия А, но и с обезпокоителните три загуби и то от аутсайдерите в групата. През миналия уикенд Лацио Победи Палермо с 2:0 с два гола на Скули, а Ледесма направи блестящ мач, доказвайки защо е толкова важен за „орлите”. В класирането Лацио е на четвърто място с 51 точки от 28 мача и е само на две точки от третия Наполи. Столичани са с най-добра защита след тази на Милан, но нападателите има какво да дадат на отбора, защото са отбелязали само 35 гола досега.

Добрата новина за Рома е завръщането на Франческо Тоти в групата за мача, след като по-рано през седмицата беше обявено, че заради проблеми в слабините той няма да може да играе. Контузен обаче остава касети, което означава, че Бурдисо ще застане на десния край на защитата, а в центъра на ариегарда ще видим Мексес и Жуан. Наказан за един мач е Бриги. Схема на игра 4-2-3-1. Вероятен състав: Дони; Бурдисо, Мексес, Жуан, Рийзе; Писаро, Де Роси, Тадей, Перота, Вучинич; Тоти.

Лацио е без контузените Роки, Диакийт, Диас и Брешчиано. Еди Рея няма да има нужда да решава някакви тънки тактически задача за разлика от своя колега, защото отбора се представя достатъчно добре през сезона. „Орлите” играят с две основни схеми: 4-2-3-1 или 4-3-1-2. В тази среща обаче, най-вероятно ще бъде използвана първата, при която начело на атаката ще застане Флоакари, като нападателя ще се подпомага в дълбочина от Скули, Ернанес и Сарате. Аржентинецът, обеща при победа да отиде и да празнува с ултрасите от Курва Норд и заяви, че единственият резултат, който има значение е победата. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Стендардо, Биава, Раду; Ледесма, Матусалем; Скули, Ернанес, Сарате; Флокари.


Аргументите в полза на Рома: четири поредни победи за „вълците”, Монтела разполага с играчи, които имат голям опит и има на разположение всички футболисти и последно, Рома е с по-качествени изпълнители.

Аргументите в полза на Лацио: Еди Рея е с голям опит, а това е много важно за такъв мач (спомнете си как Раниери надигра Рея в предишното дерби), Лацио прави по-голямо впечатление с играта си, отколкото своя опонент, „орлите” физически са по-добре подготвени от своя противник, който през седмицата имаше мач в Шампионската лига.

За любителите на статистиката: Лацио е единственият отбор в Серия А, който няма гол извън наказателното поле. „Орлите” са допуснали 16 гола по-малко от съперника си, но и са вкарали 8 по-малко. Лацио бележи повече през второто полувреме, една четвърт от головете на Рома са през последните десет минути.

Каквото и да говорим, това ще бъде истинско дерби, в което статистики и моментното състояние на отборите не оказват почти никакво влияние. Беше скоро, когато Лацио имаше четири победи срещу Рома и тогава, преди петото дерби треньора на Рома Земан се закле, че няма да допусне пета поредна загуба. И зрителите станаха свидетели на резултат 3:3, а на пресконференцията след мача Зденек сияеше от щастие. Не зная как би завършил този мач, но предполагам и нещо ми подсказва, че ще се получи нещо подобно. Единият от отборите ще наложи предимството си в началото, а в хода на мача неговия противник ще обърне нещата. Твърде жестоко ще бъде Лацио да загуби за пети пореден път, поради това предполагам, че най-закономерния резултат, който би се получил ще е 2:2.

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

20 февруари Дженоа - Рома 4:3 (Серия А)
23 февруари Болоня - Рома 0:1 (Серия А)
27 февруари Рома - Парма 2:2 (Серия А)
04 март Лече - Рома 1:2 (Серия А)
08 март Шахтьор Донецк - Рома 3:0 (Шампионска лига)

Лацио:

06 февруари Лацио - Киево 1:1 (Серия А)
13 февруари Бреша - Лацио 0:2 (Серия А)
20 февруари Лацио - Бари 1:0 (Серия А)
27 февруари Каляри - Лацио 1:0 (Серия А)
06 март Лацио - Палермо 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Лацио

167 мача
62 победи за Рома
60 равенства
45 победи за Лацио
Голова Разлика: 205:163 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 2.37
Равен - 3.10
Лацио - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 2.35
Равен - 3.10
Лацио - 3.10

Прогноза за: Рома – Лацио 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
409