Анонс на 10-ти кръг на Серия А - срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Серия А - срещите във вторник

Специя - Дженоа

Това е не само регионално дерби, но и такова между аутсайдери. Нещо повече, съперниците са с най-лошите защити в лигата. В тази връзка смело можем да кажем, че мачът е троен и вероятно всеки почитател на залозите, който обича силните усещания, няма да пропусне този двубой.

Специя загуби с 2:1 на гостуването си на Сампдория в миналия кръг. Лигурци са без чиста мрежа в последните си 26 поредни мача и имат само една суха мрежа в 30 от последните си 31 мача. Също така колективът на Тиаго Мота допусна два или повече гола в девет от предишните си четиринадесет мача и загуби три от последните си четири домакински мача. Към момента Специя има 7 точки и заема 17-то място в таблицата за класиране, с 22 допуснати гола.

Дженоа загуби с 3:2 на гостуването си на Торино в миналия кръг. "Грифоните" са без победа в девет от последните си десет мача и допуснаха два или повече гола в 11 от предишните си 12 мача. Освен това, те допуснаха 18 гола от последните си седем пътувания. Дженоа има 6 точки и заема 18-та позиция в таблицата за класиране. Като "утешение" може да послужи това, че тимът на Давиде Балардини е с 21 допуснати гола.

И двата отбора са трагични и още преди старта на кампанията бяха сочени като основни кандидати за изпадане от елита. Това обаче няма значение в случая, защото дербито се очертава да бъде горещо и най-вече резултатно. Съветът ни е да потърсим над 2.5 гола в мача и това е много по-сигурно, отколкото да търсим победителя в двубоя.

Прогноза: Специя - Дженоа 2:2

 

Венеция - Салернитана

Още едно дерби на аутсайдери, още повече, че двата отбора попаднаха в елита след края на миналия сезон. Венеция бе отписана още преди старта на кампанията, но изглежда, че тимът на Паоло Санети по-добре се адаптира към Серия А. В същото време тимът от Кампания има по-добри показатели в личните срещи с Венеция, така че интригата е на лице.

Венеция претърпя поражение на гости на Сасуоло през уикенда, но преди това северняците записаха равенства с Торино и Каляри и победиха Фиорентина. Към момента отборът има 8 точки и заема 16-то място в таблицата за класиране.

Салернитана може да се похвали само с едно домакинско равенство срещу Верона и домакинска победа срещу Дженоа. В миналия кръг южняците приеха Емполи и претърпяха поражение с 4:2, което ги остави на последно място с 4 точки.

Домакините изглеждат фаворити, но не бива твърдо да им се доверяваме заради лошата статистика - последната среща тук завърши с победа 2:1 за Салернитана. Да, знак "1" е разумен, но още по-разумно е да използваме и "Х"-а.

Прогноза: Венеция - Салернитана 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
441