Анонс на 9-ти кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 9-ти кръг на Серия А - срещите в събота

Салернитана - Емполи

Това е много важен за двата отбора и очакванията са за предпазлива игра от страна на съперниците с оглед да бъде избегната загубата.

Салернитана започна лошо, губейки първите си четири мача, след което тимът от Кампания постигна победа и равенство, спечелвайки първите си точки след 23-годишно отсъствие от елита. През миналия уикенд южняците претърпяха поражение при гостуването на Специя, което изненадващо доведе до уволнението на Фабрицио Кастори и замяната му със Стефано Колантуоно.

Емполи има 9 точки и е 13-ти в таблицата за класиране. Гостите записаха три победи досега, като два от успехите са навън, което е изненадващо, защото Емполи определено е домакински отбор. В миналия кръг тосканци приеха Аталанта, но разликата в класите повлия на резултата - победа с 4:1 на бергамци.

- Тези два отбора се състезаваха в Серия В през миналия сезон и постигнаха по една домакинска победа в мачовете помежду си.

- Салернитана има 4 победи, 4 равенства и две загуби в последните си десет домакинства срещу Емполи.

Този мач е истинско предизвикателство за почитателите на залозите. При други обстоятелства бихме помислили за успех на гостите или равенство, но много често смяната на треньорите е оказвала положително влияние на играта на отбора и точно поради това сега отдаваме предпочитанията си на Салернитана.

Прогноза: Салернитана - Емполи 1:0

 

Сасуоло - Венеция

Това е битка между отбори, които са в дъното на таблицата. За Венеция бе очаквано, даже прогнозите бяха по-мрачни за новака, но изненадата е от Сасуоло. Както прогнозирахме в началото, "неровердите" са по-слаби от миналия сезон, но и никой не е предполагал, че тимът ще е само на два пункта от зоната на изпадащите.

Сасуоло влиза в двубоя след две загуби и победа от последните си 4 мача, но пораженията бяха от Аталанта и Интер. В миналия кръг "зелените" поведоха с 2:0 на гости на Дженоа, но не успяха да запазят преднината си и измъкнаха само точка от пътуването си до Лигурия.

Венеция бе изпратена обратно в Серия В още преди старта на кампанията, но тимът вече има две победи и две равенства, а обнадеждаващото е, че 5 от точките бяха постигнати в последните три двубоя. В миналия кръг новакът дори успя да победи Фиорентина с гол на Араму в 36-та минута.

- Двата тима се срещнаха за последно преди 13 години в Серия С.

- В нито един от четирите мача между тези отбори не бяха отбелязани три или повече голя.

Очакванията са, че Сасуоло ще доминира, а Венеция ще използва тактиката срещу Фиорентина - дълбока отбрана и бързи контраатаки. Въпреки всичко, логиката сочи, че домакините трябва да вземат срещата.

Прогноза: Сасуоло - Венеция 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
525