Анонс на 9-ти кръг на Серия А - срещите в петък


Н. Гавазов

Анонс на 9-ти кръг на Серия А - срещите в петък

Торино - Дженоа

Торино и Дженоа ще открият програмата на 9-я кръг на Серия А. Това е идеалният мач за "биковете" да се върнат на победния път. Торинци победиха Сасуоло в средата на септември, но след това записаха равенства с Лацио и Венеция, а през октомври претърпяха поражения от Ювентус и Наполи. Тимът има 8 точки и е 12-ти в таблицата за класиране.

Дженоа е с две загуби и три равенства в последните си пет двубоя. В миналия кръг "грифоните" приеха Сасуоло и изоставаха с два гола, но успяха да измъкнат равенството. Така лигурци събраха 6 точки и са 18-ти в таблицата за класиране, напълно оправдавайки предварителните прогнози, че ще се борят за оцеляването си.

- Торино е с 11 победи, 7 равенства и 1 загуба срещу Дженоа тук.

- Торино е с 6 победи и 2 равенства в последните си осем мача с Дженоа.

- Дженоа е само с един гол в последните си три мача с торинци.

- Торино допусна само четири гола в последните си 6 мача, въпреки че игра с Лацио, Ювентус и Наполи в този период.

Домакините са фаворит за спечелване на срещата. Дженоа е в лоша форма, а играта на "грифоните" е по-близка до стандартите на Серия В, отколкото до тази за елита.

Прогноза: Торино - Дженоа 2:0

 

 

Сампдория - Специя

Дербито на слабаците, като победителят в него ще може да си поеме глътка въздух и да даде надежда на феновете си, че няма да бъде боксова круша през сезона.

Самп взе само точка от последните си четири мача в Серия А и се смъкна на 17-то място в таблицата за класиране. Последният им провал дойде при гостуването на аутсайдера Каляри (загуба с 3:1), в който Роберто Д'Аверса бе изгонен, а това означава, че специалистът няма да присъства на пейката срещу Специя.

Специя успя да изпревари Самп, след като в миналия кръг се наложи с 2:1 над Салернитана. Обезпокоителното е, че гостите допуснаха 20 гола в 8-те си мача до сега и са с най-слабата защита в Серия А. При предишното си гостуване Специя допусна 4 гола (от Венеция) и това само показва колко лошо играе тимът в отбранителен план.

- Специя взе 4 точки от Самп през миналия сезон.

- Всяка от последните четири срещи между тези отбори завърши с над 2.5 гола.

Очакванията са за равностоен мач. Ако търсим победителя, по-добре е да заложим на домакините, които изглеждат с една идея по-стойностни от съперника си.

Прогноза: Сампдория - Специя 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
304