Ювентус се доближи до желана позиция в класирането на Серия А


FUTBOL-TV

Ювентус се доближи до желана позиция в класирането на Серия А

Ювентус победи Рома с 1:0 в мач от осмия кръг на италианската Серия А. Победата над Рома тази вечер доближава Ювентус само на точка от четвъртото място, което се заема от “вълците". 

Още в самото начало домакините стартираха ударно след като стражът на Рома Руи Патрисио трябваше да се намесва решително след удар на Федерико Бернадески.

Гостите бързо изравниха темпото и създадоха добри ситуации. Удар на Джанлука Манчини беше спасен от Войчех Шчесни. Малко по-късно Лоренцо Пелегрини стреля, но Джорджо Киелини изчисти топката в корнер.

В 16-ата минута Мойс Кийн даде преднина на Ювентус и вдъхна кураж на съотборниците си. При разиграване Родриго Бентанкур се опита да играе с топката, но тя срещна главата на отскочилия също наблизо Мойс Кийн и влезе в мрежата. Попадението беше разгледано с ВАР, но признато за редовно. В 37-ата минута Рома стигна до добра възможност за гол. След центриране на Ел Шаарауи Ейбраха успя да насочи топката опасно, но Шчесни спаси.

Началото на второто полувреме започна с пропуск на Кийн да удвои на резултата. В 73-ата минута Матиас Виня проби отляво, след което нахлу в наказателното поле и нанесе изстрел, но рикошет в Джорджо Киелини излезе в аут. До края на мача играчите на Ювентус бранеха резултата и не позволиха на Рома да отбележи изравнителен гол.

  Сподели
276