Анонс на 8-ми кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 8-ми кръг на Серия А

Каляри - Сампдория

Това ще е мач между аутсайдери. Каляри е последен в лигата, без победа и с третата най-пропусклива защита  в турнира. В миналия кръг островитяните дори не успяха да победят аутсайдера Венеция и мнозина специалисти вече предричат на сардинци Серия В през следващия сезон.

Положението на Сампдория не е розово, защото лигурци имат само една победа в седем мача и с 6 точки заемат 16-та позиция. В интерес на истината ще кажем, че хората на Роберто Д'Аверса играха с Интер, Наполи и Ювентус в последните пет кръга, а победата дойде на терена на бойкия Емполи.

Сампдория е фаворит в мача и ако не стане чудо, гостите би трябвало да победят.

Прогноза: Каляри - Сампдория 1:2

 

Емполи - Аталанта

Емполи се очертава да бъде един от отборите-загадки. Тосканци победиха Ювентус в Торино, а след това загубиха от Венеция у дома си. След това последва класически разгром от Сампдория отново у дома, след което дойдоха успехите над Каляри и особено трябва да отличим тази срещу Болоня. В миналия кръг хората на Андреа Андреацоли гостуваха на Рома и претърпяха поражение с 2:0.

Аталанта определено има проблеми с участието си на два фронта. Тимът направи равен на гости на Виляреал и победи Йънг Бойс в Шампионска лига, но бергамци имат само 11 точки и заемат 8-мо място в Серия А и са на 4 пункта от топ 4. Хората на Джанпиеро Гасперини допусна две загуби и равенство в последните си пет мача, а двата успеха бяха срещу аутсайдери.

Логиката е Аталанта да спечели утрешната среща, още повече, че Емполи загуби 3 от 4-те си домакинства през този сезон.

Прогноза: Емполи - Аталанта 1:2

 

Дженоа - Сасуоло

Дженоа взе само една точка от трите си домакинства в дивизията до момента. Освен това "грифоните" допуснаха седем гола в този период. Като цяло лигурци имат 5 точки, заемат 17-то място и напълно оправдават прогнозите, че ще се борят за оцеляването си.

Сасуоло няма нищо общо с тима, който познавахме през последните години. В момента "зелените" имат 7 пункта и са 14-ти, но също така загубиха 4 от последните си 5 срещи и победиха аутсайдера Салернитана.

Интересен мач, който може да завърши по всякакъв начин. Сасуоло идва тук след три поредни победи и девет гола срещу Дженоа, но отборът е променен и тепърва ще научаваме до какво ще доведат тези промени.

Прогноза: Дженоа - Сасуоло 1:1

 

Удинезе - Болоня

Поредният мач-загадка от Серия А, която по степен на конкуренция и непредсказуемост започва да си съперничи с Висшата лига. Удинезе - Болоня е сблъсък между съперници, които вкарват, но и получават голове. Фриулци са с победа, равенство и три загуби в последните си пет мача, с голова разлика 4:9, докато Болоня има две победи и две загуби в последните си пет срещи, както и голова разлика 9-12. Трябва да отбележим, че в миналия кръг "рособлу" биха Лацио с 3:0, но нека напомним на читателите, че Болоня показва авантюристичен футбол, с който може да с еопъне на големите и да катастрофира срещу аутсайдерите.

- Болоня няма победа в последните си 6 мача с Удинезе

- Болоня спечели сам 4 от последните 22 гостувания на Удинезе.

Прогноза: Удинезе - Болоня 1:1

 

Наполи - Торино

Лидерът в таблицата срещу един от средняците.

Наполи е без загуба, със седем победи от седем мача и 18:3 голова разлика. В миналия кръг неаполитанци имаха проблеми във Флоренция, но независимо от това постигнаха победа с 2:1.

Торино започна лошо сезона, с две поредни загуби, но след това "биковете" записаха две победи и две равенства, а в миналия кръг загубиха дербито с Ювентус, но след спорни съдийски решения и смело трябва да кажем, че заслужаваха точката.

Торино ще се бие, а Наполи е изправен пред трудната задача да пробие организираната защита на "биковете". Впрочем, "партенопеите" изпитват проблеми срещу отбори, които играят изтеглено назад и вероятно гостите ще играят точно по този начин. Все пак очакванията са за домакинска победа.

Прогноза: Наполи - Торино 2:0

 

Венеция - Фиорентина

Среща между отбор, който предварително бе отписан и тим, който е свързван с място в челната шестица.

Венеция влиза в двубоя след две загуби и две равенства и общо 5 точки и 18-то място в таблицата за класиране.

Фиорентина е с три победи и две загуби в последните си пет мача, но двете поражения бяха срещу Интер и Наполи.

Тосканци разполагат с по-добър състав, а единственото оръжие на новака е публиката и ентусиазмът. Трудно обаче можем да си представим, че това ще е достатъчно срещу опитен отбор като Фиорентина.

Прогноза: Венеция - Фиорентина 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
288