Анонс на 7-ми кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Серия А

Болоня – Лацио

Болоня записа две победи и равенство в първите три мача от новия сезон, но в унисон с традицията "рособлу" влоши представянето си в следващите три двубоя – тежка загуба от Интер, домакинско равенство с Дженоа и загуба на гости на Емполи.

Представянето на Лацио може да бъде оприличено с влакче в лунапарк. "Орлите" започнаха с две победи през август, но през септември загубиха от Милан и Галатасарай в Лига Европа, а след това не успяха да победят Каляри и Торино. За да дойде дербито на Рим, победата в което заличи всичко негативно през първия месец на есента. А в средата на седмицата римляните се наложиха с 2:0 над Локомотив Москва.

Гостите са с повече класа и е логично да им гласуваме доверие. Но същото казахме и преди мача с Каляри. Въпросът е, дали столичани са си взели бележка от тази злополучна среща и дали е преодоляна умората от двубоя в средата на седмицата.

Прогноза: Болоня – Лацио 1:2

 

Верона – Специя

Верона започна с три поредни загуби, но тимът се преобрази в последните си три мача, побеждавайки Рома и записвайки равенства с Дженоа и Салернитана.

Вече казахме, че Специя е един от кандидатите за изпадане от елита, за това е малко изненадващо, че отборът има 4 точки в актива си. При това Специя показа  характер в последните си мачове – Удинезе, Ювентус и Милан трябваше да се изпотят, за да пречупят хората на Тиаго Мота.

Този мач може да завърши при всякакъв резултат и съветът ни е поне за двоен  знак в него.

Прогноза: Верона – Специя 2:1

 

Сампдория – Удинезе

Самп влиза в мача с две поражения, но те са от Наполи и Юентус. А преди това "моряците" победиха Емполи като гости, направиха равен на терена на Ссуоло и удържаха 2:2 с Интер у дома.

Удинезе пристига с три загуби, но те също са срещу лидерите. А в първите три кръга фриулци победиха аутсайдерите Венеция и Специя и направиха 2:2 с Ювентус у дома.

Вижда се, че резултатите на Сампдория и Удинезе с идентични, така че ни очаква равностоен двубой. И едно равенство няма да изненада.

Прогноза: Сампдория – Удинезе 1:1

 

Фиорентина – Наполи

Фиорентина е с 4 победи и две загуби от шест мача и заема 5-то място в таблицата за класиране. "Виолетовите" обаче са получили твърде много голове за мястото, което заемат (9) и са вкарали малко за тази позиция (9). Тепърва ще се изяснява какъв отбор е Фиорентина, но така или иначе тосканци показват по-добър футбол от миналогодишния.

Наполи е единственият отбор с пълен комплект от точки. При това неаполитанци са допуснали само два гола. За това и домакинската загуба от Спартак Москва с 3:2 в Лига Европа дойде като гръм от ясно небе, но по принцип това е турнир, на който италианците гледат с пренебрежение.

Фаворит е Наполи и по логиката те трябва да вземат мача.

Прогноза: Фиорентина – Наполи 0:2

 

Рома – Емполи

Преди началото на сезона бихме казали, че този мач е с предизвестен край, но сега трудно ще направим това. Рома, след като помете непретенциозния ЦСКА – София в средата на септември, загуби гостуването си на аутсайдера Верона, победи с кански мъки Удинезе и загуби римското дерби през миналия уикенд. Победата над Зоря в средата на седмицата  едва ли е внесла нужното спокойствие, още повече, че пътуването до Украйна в никакъв начин не е помогнало подготовката на „вълците” за двубоя с Емполи.

Емполи от своя страна се представят изненадващо добре. Тимът има девет точки от шест мача и е девети в таблицата за класиране. Хората на Аурелио Андрецоли записаха две поредни победи, а нека не забравяме, че тосканци като гости се наложиха с 1:0 над Ювентус в края на август.

Рома трябва да положи много усилия, за да победи тим, който може да скъса нервите на грандовете. Емполи играе рационално, добре контраатакува и умее да руши играта.

Прогноза: Рома – Емполи 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
474