Интер - Дженоа: Преследването продължава


Н. Гавазов

Интер - Дженоа: Преследването продължава

Интер - Дженоа
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 06.03.2011
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Интер най-после се изкачи на второто място в класирането и в момента се намира само на пет точки зад лидера Милан. Една победа на „нерадзурите" в неделя и евентуална загуба или равенство на „росонерите" при гостуването им на Ювентус ще приближи шампионите още повече до първото място и със сигурност ще направи борбата за титлата по-интригуваща. Евентуална победа на Интер срещи Дженоа ще осигури и нов треньорски рекорд за Леонардо, който в първите си 13 мача ще заработи 33 точки - с една повече от Фабио Капело, който в първите си 13 мача начело на Ювентус през сезон 2004/05 спечели 32 точки. „Нерадзурите" излизат на „Сан Сиро" след три поредни победи в Серия А, които обаче дойдоха след загуба в Торино от Ювентус.

Амбициите на Дженоа в преди да започне сезона бяха за класиране в Топ 6, което щеше да осигури на тима евентуално участие в евротурнирите догодина. В момента обаче „грифоните" се намират на десето място в Серия А и имат в актива си 35 точки от 27 мача. След като от началото на година Дженоа постигна само една победа в девет мача, хората на Балардини изригнаха в дербито на Генуа и победиха своя градски съперник Сампдория с 1:0, но истинското шоу беше четири дни по-късно, когато в един истински трилър „грифоните" не само заличиха пасива си от 0:3 срещу Рома, но с гол на Палучи в 86-та минута изтръгнаха победата с 4:3. През уикенда обаче Дженоа отстъпи в Сицилия на Катания с 1:2, въпреки преднината, която получиха гостите благодарение на гола на Флорес.

За Дженоа отпадат контузения Дестро и наказаните Крисчито, Велосо и Флорес. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, като Конко и Чико най-вероятно ще започнат мача от резервната скамейка. Вероятен състав: Едуардо; Место, Каладзе, Дайнели, Морети; Рафиня, Милането, Куцка, Роси; Палучи, Паласио.

Интер е без контузените Самуел, Милито и Камбиасо, а Кордоба беше включен в групата в последния момент, но най-вероятно ще бъде резерва, а вместо него мача ще започне Ранокия. По неизвестни причини в Милано останаха Коутиньо, Орландони, Оби и Натлино. В халфовата линия е твърде вероятно като титуляр да излезе Станкович, а Кхарджа да се появи на по-късен етап от двубоя. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Лусио, Ранокия, Киву; Санети, Мота, Станкович; Снайдер; Пацини, Ето'о.

За любителите на статистиката: Дженоа има само две победи като гост на Интер. „Нерадзурите" в 13 домакински мача имат само една загуба. „Грифоните" в 14 мача извън Генуа имат 4 победи и 5 загуби. Повече от половината от попаденията си Интер е отбелязал в последните 30 минути на мачовете си. В първия половин час игра, нападателите на Генуа са вкарали само пет гола. Защитата на гостите е четвърта най-добра в Серия А. Според резултатите от последните си шест мача Интер е първи с 15 точки, а Дженоа е на пето място с 11 точки. Миналата година срещата между двата отбора на „Сан Сиро" завърши при резултат 0:0.

Предимството в срещата е на страната на Интер. Футболистите на Генуа обаче умеят добре да затварят подстъпите към вратата си и да контраатакуват много опасно, което означава, че бранителите на „нерадзурите" трябва да бъдат винаги нащрек. Все пак, по-мотивирания отбор е този на Интер и макар и трудно, хората на Леонардо ще постигнат успех.

Прогноза за: Интер - Дженоа 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

13 февруари Ювентус - Интер 1:0 (Серия А)
16 февруари Фиорентина - Интер 1:2 (Серия А)
19 февруари Интер - Каляри 1:0 (Серия А)
23 февруари Интер - Байерн Мюнхен 0:1 (Шампионска лига)
27 февруари Сампдория - Интер 0:2 (Серия А)

Дженоа:

06 февруари Дженоа - Милан 1:1 (Серия А)
13 февруари Бари - Дженоа 0:0 (Серия А)
16 февруари Сампдория - Дженоа 0:1 (Серия А)
20 февруари Дженоа - Рома 4:3 (Серия А)
27 февруари Катаня - Дженоа 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Дженоа

89 мача
45 победи за Интер
27 равенства
17 победи за Дженоа
Голова Разлика: 153:92 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.40
Равен - 4.33
Дженоа - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.40
Равен - 4.10
Дженоа - 8.60

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
121