Милан - Атлетико: Мач с много неизвестни


Н. Гавазов

Милан - Атлетико: Мач с много неизвестни

Милан - Атлетико

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 28.09.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Милан ще бъде домакин на Атлетико в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Отчитайки факта, че големият фаворит Ливърпул е част от този квартет, с чиста съвест можем да кажем, че това ще е битка за второто място в групата.

Милан претърпя поражение с 3:2 от Ливърпул на старта на кампанията, но едва ли треньорският щаб би направил трагедия от това. Чест прави на хората на Стефано Пиоли, че не се стреснаха от "Анфийлд" и класата на съперника си, "росонерите" дори поведоха преди почивката, но допуснаха гол от съблекалнята след това, показвайки психическа неустойчивост и неспособност да задържат преднината си. Що се отнася до Серия А, Милан щеше да има пълен актив от точки, ако не бе равенството с Ювентус. След шест кръга миланци са втори в таблицата, на две точки пред шампиона Интер и на два пункта след Наполи.

В Атлетико се наблюдават проблеми от началото на сезона. "Дюшекчиите" не успяха да победят Порто в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига, въпреки че повече владееха топката. Хората на Диего Симеоне на практика нямаха идея как да разбият защитата на "драконите", които имаха по-добри положения за гол и на практика бяха по-добрият отбор. Що се отнася до Примера дивисион, мадридчани претърпяха поражение от Алавес през уикенда и след седем кръга имат 14 точки и заемат 4-та позиция.

Бакайоко, Крунич, Флоренци и Ибрахимович са контузени от Милан. Гостите са без Лемар, който е в лазарета, а Савич е наказан.

Абсолютно равностоен двубой, в който може да се случи всичко. Няма да е изненада нито един знак, защото Атлетико има силата да играе "втора цигулка", да контраатакува, а след това да руши играта и да се брани. От друга страна Милан има възможностите да порази вратата на съперника си, ако той реши да играе по-открит футбол, както го направи през уикенда. В този смисъл изходът на срещата в голяма степен ще зависи от това каква тактика ще избере Диего Симеоне и ще има ли ден Оливие Жиру. Ако обаче трябва да избираме само един знак, нека той да бъде "1".

Прогноза: Милан - Атлетико 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Хименес
Фелипе
Хермосо
Трипиър
Йоренте
Коке
Паул
Караско
Суарес
Фелиш
Жиру
Ребич
Диас
Селемакерс
Кеси
Бенасер
Ернандес
Томори
Кяер
Калабрия
   
Майнан
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Атлетико 1:0

  Сподели
263