Синята част на Рим ще купонясва тази вечер


FUTBOL-TV

Синята част на Рим ще купонясва тази вечер

Лацио се наложи над Рома с 3:2 в дербито на “Олимпико", което бе от програмата на 6-ия кръг в Серия А. Двата тима очаквана направиха супер двубой, като в крайна сметка "орлите" се поздравиха с крайния успех.

Това бе първо римско дерби за двамата наставници - Маурицио Сари и Жозе Моуриньо.

Иначе Сергей Милинкович-Савич откри резултата още в 10-ата минута. Той засече с глава центриране на Андерсон, като това реално бе първата по-интересна ситуация в мача - 1:0. 

Педро Родригес удвои преднината на домакините в 19-ата минута. При една контра - Имобиле подаде на Педро, а испанецът наказа доскорошния си отбор с далечен шут по земя за 2:0. 

В 41-ата Рожер Ибанес намали изоставането на "вълците", след точен удар с глава. През втората част отново бе интересно.

Фелипе Андерсон (63') вкара за "орлите".  Луис Алберто изведе с дълъг пас Имобиле, който навлезе в наказателното поле, излъга двама защитници и Рейна и асистира на Андерсон, за когото остана по-лесното - да вкара за 3:1.

"Вълците" обаче бързо върнаха гола, след като Жордан Верету (69') бе точен от дузпа за "джалоросите". Наказателният удар бе свирен за нарушение на Акпа-Акпро срещу Дзаниоло.  До края Рейна и Патрисио на няколко пъти спасиха отборите си от нов гол и в крайна сметка резултатът остана непроменен.

  Сподели
407