Анонс на 6-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 6-ти кръг на Серия А

Италианският уикенд се очертава да бъде повече от горещ. От видяното до тук можем да предположим, че ни очакват равностойни двубои, без ясни фаворити и смело можем да кажем, че почти всички срещи са т.нар. "тройни". А това няма как да не заинтригува почитателите на залозите и особено онази част от тях, която обича силните усещания.

Дженоа - Верона

Дженоа е с три поражения, една победа и едно равенство от пет мача. Преди началото на сезона "грифоните" бяха определяни като един от кандидатите, които ще се замесят в битката за оцеляване, но като изключим тежката загуба от Интер на старта, тимът от Лигурия се бие във всеки един мач, а победата в Каляри и равенството в Болоня показват, че колективът на Давиде Балардини не е обречен.

Верона започна с три поредни загуби и оправда прогнозите, че има по-слаб състав от миналата година. Въпреки това ръководството уволни Еузебио Ди Франческо и назначи на негово място Игор Тудор и о, чудо! Още в първия мач под ръководството на хърватския специалист тимът победи Рома с 3:2 у дома. Равенството със Салернитана в миналия кръг свали на земята веронци и показа, че те са уязвими, когато решат да атакуват.

И двата отбора демонстрираха, че имат проблеми в защита, за това очакванията са за голове в тази среща.

Прогноза: Дженоа - Верона 3:2

 

Емполи - Болоня

Преди началото на сезона казахме, че Емполи има опасно нападение и това се вижда до тук. Тосканци вкараха във всеки един от мачовете си, без този срещу Сампдория. Към момента новакът е с три загуби и две победи, включително и като гост на Ювентус. Впрочем, и двата успеха на Емполи са навън.

Болоня се представя според очакванията. "Рособлу" са в състояние да бъдат костелив орех за някой фаворит и лесна плячка за тим от собствената черга. Тимът е с две победи и два равни мача, а единствената загуба дойде от Интер и този двубой именно показа авантюризмът на болонци - не бива да се надиграваш с отбор, който е с класа над теб.

Равностоен мач, в който вероятно гостите ще се опитат да затворят играта както го направиха срещу Аталанта.

Прогноза: Емполи - Болоня 1:1

 

Сасуоло - Салернитана

Сасуоло започна с победа във Верона и с изненадващо равенство със Сампдория, но последваха три минимални поражения. Оправданието е, че загубите бяха от тимове от топ 6 и от възраждащия се Торино.

Салернитана оправдава предположенията, че е един от кандидатите за завръщане в Серия В. Южняците са с четири поражения в първите си четири срещи, а в миналия кръг като по чудо измъкнаха точката от Верона у дома.

Този мач има своя фаворит в лицето на Сасуоло. "Зелените" не би трябвало да имат проблеми със съперника и ако не подценят новака, домакините ще вземат трите точки.

Прогноза: Сасуоло - Салернитана 2:0

 

Удинезе - Фиорентина

Удинезе започна с изненадващо равенство с Ювентус, последваха две победи срещу аутсайдери, след което фриулци загубиха от Наполи и Рома.

 Фиорентина изглежда по-силна от миналата година. Загубите от Рома и Интер бяха предвидими, докато победи на гости на Аталанта и Дженоа са в раздел "изненада". Впрочем, "виолетовите" имат и трета по-беда - над Торино у дома.

Интригуващ мач, в който ще стане ясно дали Удинезе са сред аутсайдерите или ще се подвизават сред средняците. Фиорентина пък трябва да докаже, че досегашните резултати не са случайни. От представянето до тук можем да предположим здрава битка, с неясен резултат. Ако трябва да избираме един знак, нека той да бъде "2".

Прогноза: Удинезе - Фиорентина 1:1

 

Лацио - Рома

Лацио започна с две победи над аутсайдери, последва загуба на гости на Милан и "орлите" направиха два равни мача в последните два кръга. Впрочем, равенството срещу "биковете" в Торино не е лош резултат, но 2:2 срещу Каляри на "Олимпико" е повече от провал.

Рома се представя според очакванията - 4 победи до момента. Гостуването във Верона обаче завърши с изненадваща загуба, а тази среща показа, че Жозе Моуриньо е надценил възможностите на резервите. Впрочем, самият португалец каза в началото на кампанията, че има добър състав, но много къса пейка.

Няма съмнение какво можем да очакваме от този мач - битка по всички части на терена, страст и тактическо надиграване между треньорските щабове. Жозе обича такива мачове и ако трябва да посочим победителя, това е Рома.

Прогноза: Лацио - Рома 0:1

 

Наполи - Каляри

Наполи е единственият тим с пълен актив от точки. А головата разлика на "партенопеите" е 14:2.

Каляри се очертава да бъде един от кандидатите за отпадане от турнира. Като изключим сензационното равенство с Лацио, островитяните се провалиха във всичките си мачове. Включително като провал може да се разглежда и домакинското 2:2 срещу другия кандидат за напускане на Серия А - Специя.

Всякакъв резултат освен победа за Наполи ще е изненада.

Прогноза: Наполи - Каляри 2:0

 

Венеция - Торино

Венеция е с най-скромния състав в елита и това се вижда от резултатите - 4 загуби. Светъл лъч е победата с 2:1 на гости на Емполи, което показа, че хората на Паоло Санети все пак имат някакви зъби и подценяването им ще донесе главоболия на всеки.

Торино започна с две загуби - у дома срещу Аталанта и на гости на Фиорентина. Това не е трагедия и в интерес на истината бе очаквано. След това "биковете" пометоха Салернитана, което също не е изненада. Победата в Сасуоло обаче, както и равенството с Лацио показват, че торинци имат боеспособен колектив, способен да огорчава фаворитите.

Торино не би трябвало да има проблеми в тази среща. Разликата в класите е голяма, единственият проблем на гостите може да дойде от евентуално подценяване на съперника. Както често се случва в Италия.

Прогноза: Венеция - Торино 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
454