Юве с първа победа за сезона в Серия А (видео)


FUTBOL-TV

Юве с първа победа за сезона в Серия А (видео)

Ювентус записа първа победа за новия сезон в Серия А, след като спечели по драматичен начин гостуването си на Специя с резултат 3:2 в двубой от междинния 5-и кръг в първенството.

След близо половин час игра Мойс Кийн стреля по земя край Петко Христов и след удар в дясната греда топката се озова в мрежата - 1:0 за Юве. 

Специя обаче не се затвори, а бързо отговори, след като изравни резултата - пет минути след това. Емануел Джаси шутира майсторски по диагонала през Данило и не остави шанс на вратаря Войчех Шчесни за 1:1.

Четири след началото на втората част нещата за гостите станаха от лоши още по-лоши. Тогава Специя обърна. Младият французин Жанис Антист надбяга Леонардо Бонучи, след което се обърна и стреля в близкия ъгъл на Шчесни за 2:1.

В 65-ата Антист намери добре топката, но тя беше изчистена точно пред голлинията. Буквално в ответната атака гостите изравниха чрез Киеза, който насочи кълбото след карамбол в наказателното поле на Специя. 

В 72-ата минута се стигна до нов обрат. Димитрис Николау не се намеси по най-добрия начин след центриране от корнер на Дибала, като топката стигна до Де Лихт, който шутира точно за 2:3. Така "Старата госпожа" се поздрави с победата.

Българският национал Петко Христов пък беше титуляр за домакините и остана на терена през целия мач.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
320