Анонс на 5-кръг на Серия А - срещите във вторник


Н. Гавазов

 Анонс на 5-кръг на Серия А - срещите във вторник

Болоня - Дженоа

Болоня проведе отлично първите си три мача през този сезон, записвайки две победи и равенство не срещу кой да е, а на гости на Аталанта. Идилията за колектива на Синиша Михайлович приключи обаче на "Сан Сиро" през уикенда, където Интер помете "рособлу" с 6:1. Много пъти сме казвали, че проблемът на Болоня е в непостоянството и авантюризма на отбора, който понякога може да затрудни някой от грандовете, а друг път да доведе до провал срещу аутсайдер. Е, този път се случи обратното. Хората на Михайлович забравиха за разликата в класата с Интер, а шампионите се постараха да им го напомнят.

Дженоа има една победа през този сезон и тя е срещу очертаващия се аутсайдер Каляри. "Моряците" загубиха останалите си три срещи, но нека все пак бъдем благосклонни - те играха срещу Фиорентина, Интер и Наполи.

- Последните 6 мача между тези отбори завършиха с 4 победи на лигурци и две равенства.

- "Грифоните" спечелиха с по 2:0 и двата си мача през миналия сезон.

Труден двубой, който може да завърши при всякакъв резултат. Съветът ни е да се концентрираме върху резултатността - под 2.5 гола изглежда напълно реално.

Прогноза: Болоня - Дженоа 1:0

 

Аталанта - Сасуоло

Това е среща между два разочаровани отбора, които ще дадат всичко от себе си да поправят лошите неща до тук.

Аталанта никак не е убедителна и отстъпва в представянето си в сравнение с миналия сезон. Трудна победа над Торино, равенство с Болоня, домакинска загуба от Фиорентина. През уикенда бергамци гостуваха на Салернитана и с огромни усилия надвиха аутсайдера в лигата, с гол на Сапата в последната четвърт на двубоя.

Подобно е положението при Сасуоло, който се бе окичил със славата на непримирим и безстрашен тим. "Неровердите" започнаха с победа във Верона и с това приключи всичко. Равенството със Сампдория бе последвано от загуби от Рома и Торино, което изпрати "зелените" на 12-то място.

- Аталанта е с 10 победи и 5 равенства в последните си 15 мача срещу Сасуоло.

- В пет от последните шест мача между тези отбори бяха отбелязани над 3.5 гола.

Фаворит е Аталанта. Каквито и критики да бъдат отправени към колектива на Джанпиеро Гасперини, бергамци са с по-голяма класа и би трябвало да нямат проблеми със съперник, играещ в идентичен с стил.

Прогноза: Аталанта - Сасуоло 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202