Данило: Това е психологически въпрос


Н. Гавазов

Данило: Това е психологически въпрос

Защитникът на Ювентус Данило говори за позицията на отбора след мача от четвъртия кръг на италианското първенство с Милан (1: 1).

"Съгласен съм с треньора, че трябва да бъдем повече отбор, защото не се борим за представяне, а за резултати. Трябва да сме умни и да разберем какво е причинило тези резултати. Играхме добре през първото полувреме, запазихме притежанието на топката, натиснахме високо и направихме това, което бяхме подготвили за седмицата.

През второто полувреме трябваше да запазим този интензитет, но допуснахме гол, който можеше да се избегне. Според мен това е по -скоро въпрос на психология, отколкото на физическа годност. В такива моменти не можем да натискаме или защитаваме като цяло, не движим топката достатъчно бързо и това определено е нещо, което трябва да подобрим. Трябва да се съсредоточим само върху собствената си работа и напредъка си, а не върху това, което правят другите екипи. Ако можем да играем на нашето ниво, определено ще можем да се преместим нагоре на таблицата", заяви Данило.

  Сподели
145