Моуриньо: Загубихме много индивидуални битки


Н. Гавазов

 Моуриньо: Загубихме много индивидуални битки

58-годишният португалски специалист Жозе Моуриньо, който оглавява Рома, обобщи резултата от гостуването на Верона в мач от 4-я кръг на Серия А. Напомняме, че римляните претърпяха изненадваща загуба с 3:2.

"Знаех, че Верона има много положителни качества и че е трудно да се играе с тях, особено че след смяна на треньора обикновено има психологическа реакция, която видяхме днес. Стилът на игра на Тудор е много подобен на този, в който Верона игра през миналия сезон под ръководството на Иван Юрич, така че за играчите не бе трудно да се адаптират към него.

Положихме известни усилия, не мога да се оплача от това, но загубихме твърде много индивидуални битки. Верона бе по -съсредоточена. Сега ми трябват няколко часа, преди да пусна видеото, за да разбера какво се е случило.

Ние погрешно тълкувахме ситуациите. Никола Дзаниоло трябваше да се оттегли по -дълбоко и да помогне за защитата на Рик Карсдорп, а не да върви напред. Ние също се увличахме прекалено много.

След попадението на Верона бе очевидно, че те няма да спрат дотук, защото това бе открита игра. Това също не беше изненада за нас. Трябва да се справяме по-добре с трудните моменти, защото не винаги можем да контролираме ситуацията", заяви Моуриньо.

  Сподели
247