Де Лаурентис поиска реформа в европейския футбол


Н. Гавазов

Де Лаурентис поиска реформа в европейския футбол

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис заяви, че иска да реформира европейския футбол.

"Системата вече не работи. Шампионската лига и Лига Европа не генерират достатъчно приходи, за да могат клубовете да оправдаят участието си в тях. Имате нужда от повече играчи от най -високо ниво, за да бъдете конкурентни. Това означава, че трябва да похарчите повече пари - а паричните награди в европейските състезания не вземат това предвид. Ето защо клубовете трябва да говорят помежду си, за да измислят по -модерен и доходен турнир за всички участващи.

Трябва да намалим броя на срещите, като намалим размера на най -добрите дивизии в цяла Европа. Освен това е необходимо да се създаде Европейска лига с демократична система за влизане, базирана на постиженията на отборите във вътрешните състезания. Проучих проекта и съм готов да внеса 10 милиарда евро, но имаме нужда от готовност и пълна независимост.

Ако не променим правилата на играта и не направим шоуто по -добро, младите хора ще ни напуснат и футболът ще престане да бъде централна част от живота ни. Моето изследване показва, че хората на възраст между осем и 25 години са спрели да гледат футбол и са предпочели да играят със смартфони - те напълно промениха децата ни.

Не казвам, че навикът да гледате футбол на стадиона ще изчезне, но сега имаме "виртуален стадион“, който може да привлече милиарди хора да играят един срещу друг. Кой знае дали можем да ги върнем към най -големия и влиятелен спорт в света?", заяви Де Лаурентис.

  Сподели
387