Черубини: Офертата на Ман Сити за Роналдо не бе подходяща


Н. Гавазов

Черубини: Офертата на Ман Сити за Роналдо не бе подходяща

Спортният директор на Ювентус Федерико Черубини обясни защо португалският нападател Кристиано Роналдо избра да премине в Манчестър Юнайтед, а не в Манчестър Сити.

"Офертата от Манчестър Сити бе неподходяща. Манчестър Юнайтед се държеше различно, като клуб с традиции. Не може да има друг край на тази история, предвид начина, по който Роналдо ни говори. Не можехме да принудим играч да остане в клуб, който вече не разпознава.

Ние уважаваме Роналдо, но споделям вижданията на нашия президент: историята на Ювентус е написана от големите шампиони, треньори и функционери, но клубът остава най -важното нещо, което имаме", заяви Черубини.

Напомняме, че Роналдо стана играч на Манчестър Юнайтед на 27 август, пристигайки от Ювентус. Кристиано вече е играл за Манчестър Юнайтед между 2003 и 2009 г., след като се премести от Спортинг Лисабон, където започна кариерата си. Нападателят играе за Ювентус от 2018 г. Португалецът стана голмайстор на италианското първенство през миналия сезон с 29 попадения. От 2009 до 2018 г. Кристиано игра за Реал Мадрид.

  Сподели
161