Анонс на 2-ри кръг Серия А - мачовете в събота


Н. Гавазов

Анонс на 2-ри кръг Серия А - мачовете в събота

Аталанта - Болоня

И двата отбора започнаха кампаниите си с трудни победи, въпреки предварителните прогнози за лесни мачове.

Брегамци се справиха на гости на Торино (2:1) след късен гол на Риколи. Общо взето хората на Джанпиеро Гасперини бяха много пасивни в последната третина на терена и позволиха на съперника си да контролира топката, което е необичайно за участника в Шампионска лига. Самият Гасперини заяви след срещата, че не е доволен от представянето на футболистите си.

Болоня пък надви Салернитана с 3:2, като "рособлу" имаха проблеми през целия мач. Те бяха догонващи в резултата и направиха обрата в рамките на три минути в края на срещата. Традиционните проблеми на колектива на Синиша Михайлович ясно изпъкнаха в двубоя - авантюристична игра на футболистите и неадекватни действия на защитата.

Фаворит в срещата е Аталанта. Домакините са с 11 победи, 6 равенства и 1 загуба в 19 мача с Болоня тук.

Очакваме победа за бергамци, но и голове с оглед на атакуващия потенциал на Болоня.

Прогноза: Аталанта - Болоня 3:1

 

 

Лацио - Специя

Лацио започна с уверена победа като гост на Емполи, което се очакваше като се има предвид по-голямата класа на "орлите". Милинкович-Савич, Ладзари и Имобиле се разписаха за крайното 3:1, а дебют направи Педро.

Специя успя да запази елитния си статут в своя дебютен сезон в Серия А, но тимът започна новата кампания с промени както в състава, така и в треньорския щаб. Винченцо Италиано отстъпи мястото си на Тиаго Мота, който няма опит и се провали в Дженоа преди две години. Въпреки всичко Специя започна с равенство 2:2 в Каляри, като Гяси и Бастони откриха резултата в началото и края на първото полувреме, а след почивката домакините за 4 минути в средата на втората част изравниха.

Лацио има три победи в три мача със Специя досега. Домакините обаче са фаворити не заради статистиката - качеството на състава на столичани е с една глава по-високо от този на съперника.

Очакваме уверена победа за "орлите", като интригата е, дали разликата ще бъде два или три гола.

Прогноза: Лацио - Специя 2:0

 

 

Фиорентина - Торино

Ето един много интересен мач в късната съботна вечер. И двата отбора започнаха с поражения, но оставиха приятни впечатления с играта си и максимално затрудниха своите класни противници.

Фиорентина бе гост на Рома и отстъпи с 3:1, но "виолетовите" дадоха битка на "вълците", при това играха с човек по-малко от 17-та минута заради изгонването на Драговски.

Торино пък се противопостави на Аталанта и загуби с 2:1 едва в 90-та минута, след гола на Риколи. Вече казахме по-горе, че "биковете" контролираха събитията пред собственото си наказателно поле и освен това застрашаваха вратата на бергамци, което бе изненадващо.

Статистиката показва, че домакините са фаворити - те имат 17 победи, 13 равенства и само 7 загуби от торинци тук.

Очакванията обаче са за равностоен мач. Очевидно е, че защитата на Торино при Иван Юрич трудно може да бъде разбита, така че домакините са изправени пред трудна задача. За почитателите на залозите препоръчваме троен знак, а иначе резултат 1:1 е напълно реален.

Прогноза: Фиорентина - Торино 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
669