Интер прекърши Сампдория и мечтае за нова титла


Т. Михайлов

Интер прекърши Сампдория и мечтае за нова титла

Интер спечели с 2:0 тежкото си гостуване на Сампдория в мач от 27-ия кръг на Серия А и се изкачи на втора позиция във временното класиране, само на 2 точки зад лидера Милан, който утре играе с третия Наполи. Двубоят на “Луиджи Ферарис” бе изключително интересен като головете паднаха през втората част и бяха дело на Уесли Снайдер и Самуел Ето’о.

Първото полувреме предложи много положения пред двете врати, но добра игра на Жулио Сезар и Курчи предотврати головете. При една ситуация и гредата помогна на “нерадзурите”. След почивката ситуацията не се промени, но шампионите започнаха по-дълго да владеят топката и да стягат обръча пред вратата на домакините.

Така се стигна до 73-ата минута, когато съдията даде фаул в полза на Интер малко пред наказателното поле. За Уесли Снайдер позицията бе много удобна и той намери горния ляв ъгъл на вратата, взривявайки сектора с гостуващи тифози. Попадението накара Сампдория да поеме риск и в продължението Самуел Ето’о се озова в наказателното поле, преодоля бранител и се разписа, затваряйки мача.

  Сподели
175