Милан и Наполи ще се опитат да върнат доверието в себе си


Н. Гавазов

Милан и Наполи ще се опитат да върнат доверието в себе си

Милан - Наполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 28.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Срещата Милан - Наполи противопоставя първия и втория в класирането, но това няма да бъде само битка за Скудетото, а този мач трябва да върне доверието в двата отбора, след като то е почти изчерпано от резултатите на двата тима в Европа.

Домакинската загуба на Милан от Тотнъм в първата осминафинална среща от Шампионската лига не попречи на Златан Ибрахимович да заяви, че опита на неговия отбор е достатъчен да приеме предизвикателството на елитния английски тим и изрази надежда, че в Лондон „росонерите" ще играят по съвсем друг начин. Веднага след европейския провал миланци гостуваха на Киево и с голове на Робиньо и Пато успяха да изтръгнат много трудна победа с 2:1, благодарение на която статуквото на върха бе запазено. По такъв начин Милан продължава да бъде лидер в класирането с 55 точки от 26 мача и е с реални шансове за спечелване на титлата - за първи път от 2004 година насам. Всъщност, тази победа за отбора на Леонардо е едва втора в последните им пет мача, което показва, че не всичко е толкова гладко в тима, което пък от своя страна прави първенството по интригуващо.

Наполи пристига в Милано след като загуби гостуването си на Виляреал и бе изхвърлен от турнира Лига Европа. В този мач ясно си пролича, че хората на Мадзари не бяха съсредоточени пред гола и пропиляха с лека ръка няколко стопроцентови възможности, което в крайна сметка ги лиши от по-нататъшно участие на европейската сцена. В класирането на Серия А „партенопеите" се намират на второ място на три точки след Милан и при една победа ще увеличат шансовете си за спечелване на титлата - нещо, което не се е случвало от 1990 година когато легендарния Марадона водеше нападението на отбора. В последните си пет мача в първенството Наполи постигна четири победи, отбеляза 9 гола, допусна само два и е най-стабилно представящият се тим в Серия А.

Списъкът с контузени играчи, на които няма да може да разчита Алегри е доста дълъг: Пирло, Индзаги, Бонера, Амброзини и Антонини. Левият бек се контузи в мача с Киево и най-вероятно ще бъде заменен от ветерана Одо, което е странно решение, след като единствения в момента здрав защитник, който може да играе на левия фланг Вела, остана извън групата за мача. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Силва, Одо; Гатузо, Ван Бомел, Боатенг; Робиньо, Пато, Ибрахимович.

Наполи ще бъде контузения Грава и наказания за два мача Лавеци. По този начин нападението ще се води от Кавани, който в мача срещу Виляреал влезе чак през второто полувреме, а Мадзари обоснова решението си с това, че „Ел Матадор" е бил на предела на физическите си сили. Схемата а игра ще бъде 3-4-2-1. вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Канаваро, Ароника; Маджо, Пациенца, Гаргано, Досена; Зунига, Хамшик; Кавани.


За любителите на статистиката: Милан допусна две загуби у дома си, а Наполи като гост записа четири поражения и седем победи в 13 мача. „Партенопеите" нямат победа срещу Милан на „Сан Сиро" от 13 април 1986 година, а миналата година срещата завърши тук при 1:1. Попаденията на „росонерите' са равномерно разпределени в двете полувремена, докато близо половината от головете си Наполи е отбелязал след 70-та минута. Все още хората на Мадзари не са вкарали гол между 60-та и 70-та минута. Според резултатите в последните си шест мача Наполи е първи в класирането, а Милан четвърти.

Двубоят обещава да бъде много вълнуващ и оспорван. Предимството на Милан е във фактора домакинство, както и в опита, който има отбора. Основен недостатък ще бъдат по-бавните полузащитници в сравнение с тези на противника. Предимството на гостите е добрата форма в която се намира голмайстора на Серия А Кавани, както и бързината на Хамшик. Недостатък е тромавата отбрана, която ще изпита големи проблеми пред Робиньо и Пато, които притежават отлични характеристики.

Очакванията са за страхотен мач, в който домакините влизат с малко по-голямо спокойствие за разлика от своя противник. Ако Неста и Силва успеят да неутрализират Кавани, нищо добро не очаква гостите. По-близо до победата се намира Милан, но не бива да се изключва и равенството, което ще запази крехкото равновесие в класирането. Играта с един знак ще бъде прекалено голям риск за подобен мач.

Прогноза за: Милан - Наполи 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

01 февруари Милан - Лацио 0:0 (Серия А)
06 февруари Дженоа - Милан 1:1 (Серия А)
12 февруари Милан - Парма 4:0 (Серия А)
15 февруари Милан - Тотнъм 0:1 (Шампионска лига)
20 февруари Киево - Милан 1:2 (Серия А)

Наполи:

06 февруари Наполи - Чезена 2:0 (Серия А)
12 февруари Рома - Наполи 0:2 (Серия А)
17 февруари Наполи - Виляреал 0:0 (Лига Европа)
20 февруари Наполи - Катаня 1:0 (Серия А)
24 февруари Виляреал - Наполи 2:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Милан - Наполи

125 мача
52 победи за Милан
41 равенства
32 победи за Наполи
Голова Разлика: 181:131 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.80
Равен - 3.50
Наполи - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.80
Равен - 3.45
Наполи - 4.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167