ВАР и Верету помогнаха на Рома да надвие Фиорентина


FUTBOL-TV

ВАР и Верету помогнаха на Рома да надвие Фиорентина

Отборът на Рома победи този на Фиорентина с 3:1 на стадион "Олимпико" в мач от първия кръг на Серия А.

Играчите на Фиорентина показваха добра игра, но в 17-та минута получиха тежък удар, тъй като останаха с 10 души на терена. Полският страж Бартломей Драговски реши да излезе далеч напред, за да пресече подаване към Тами Ейбрахам, но това доведе до падане на английския нападател и нарушение извън наказателното поле, както и до червен картон на вратаря.

В 26-та минута Хенрих Михтарян даде аванс на Рома като голът първоначално не беше зачетен, но след преглед с ВАР бе преценено, че защитник на Фиорентина е покрил засадата. Новият вратар на "вълците" Руи Патрисио имаше доста работа до края на първото полувреме, но до гол така и не се стигна.

Шест минути след паузата Николо Дзаниоло получи втори жълт, съответно червен картон, което вдъхна надежди на Фиорентина, тъй като вече и двата тима бяха с равен брой играчи на терена.

В 60-та минута дойде и изравнителния гол за Фиорентина. Никола Миленкович стигна до наказателното поле и с шут опъна мрежата зад Руи Патрисио.

В 64-та минута бившият халф на Фиорентина Жордан Верету изпрати топката във вратата, но отново имаше преглед с ВАР. Голът бе зачетен и резултатът стана 2:1 за Рома.

В 80-та минута Жордан Верету отново се разписа за "вълците" и оформи крайното 3:1 като даде добър старт в Серия А на отбора и на новия си треньор Жозе Моуриньо.

 

 

 

 

  Сподели
256