Анонс на 1-ви кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 1-ви кръг на Серия А - срещите в събота

Верона - Сасуоло

Верона и Сасуоло ще открият новия сезон в Серия А.

Веронци заеха 10-то място през миналия сезон, за което основна заслуга има Иван Юрич. Тимът дълго време се намираше в топ 8, но загуби форма едва в края се смъкна на 10-та позиция, което пак е добро постижение за скромния клуб. Веронци обаче трябва да живеят без хърватския специалист, който напусна, а на негово място дойде Еузебио Ди Франческо. Специалистът отстрани Барселона в Шампионска лига през 2017/18, но след това кариерата му се развива неуспешно - след уволнение от Рома той се провали в Сампдория и Каляри. Като цяло Верона изглежда по-слаба след раздялата със Силвестри, Ловато и Димарко. Подсилването на тима през лятото бе в направление закупуване на договорите на наетите футболисти в лицето на Илич, Барак и Чекерини.

Сасуоло проведе ярък сезон, завършвайки на осма позиция, но нека не се лъжем - разликата с Верона бе колосалните 17 точки! Главният архитект на доброто представяне на "зелените" бе Роберто Де Дзерби, който бе заменен от Алесио Дионизи. Алесио е млад специалист, заявявайки  себе си през миналата кампания, когато класира Емполи за елита. През лятото напусна Мануел Локатели и очакванията са за спад в представянето на тима, но реално погледнато, не бива да очакваме някакъв срив. В нападение се връща талантливият Скамак, а в центъра ще се появи олимпийският шампион Матеус Енрике. А и Алесио направи име с това, че успешно работи с младежите.

Сасуоло изглежда фаворит в срещата, но от друга страна "зелените" не се славят с добра отбрана, така че тяхна победа с гол на домакините изглежда напълно реално.

Прогноза: Верона - Сасуоло 1:2

 

Емполи - Лацио

Емполи се завърна в елита след двегодишно отсъствие, при това тосканци го направиха по категоричен начин, отбелязвайки 68 гола в 38 мача. Както казахме по-горе, основен архитект на успеха на Емполи бе Алесио Дионизи, но катализатор за успехите на тима стана Леонардо Манкузо. Клубът отказа да продаде играча и така 29-годишният нападател ще води съотборниците си след себе си. Впрочем, Лео ще си сътрудничи в атака с Патрик Кутроне, който дойде от Уулвс през лятото. Тук остана и Андреа Ла Мантиа, а ново попълнение в предни позиции е Никола Хаас. Всичко това прави Емполи да изглежда много опасно в атака, така че очакванията са, че новакът ще създава много проблеми на чуждите защити, включително и на фаворитите.

Лацио е отбор загадка. Тимът се върна в Шампионска лига преди две години, но се оказа, че трудно може да се справи с две дини под една мишница и завърши шести през миналия сезон. Най-голямото сътресение през лятото стана треньорската смяна - на мястото на Симоне Индзаги дойде Маурицио Сари, който се оказа чужд за Челси и Ювентус. Теоретично погледнато, това е добро попадение, защото силата на Сари е в работа с отбори от "втората линия", където без излишни нерви може да реализира своите виждания за футбола. На книга Лацио запази състава си - заминаването на Лулич, Пароло, Мусакьо, Худт и Перейра няма да се отрази на качеството на тима. Остана Имобиле, а дойдоха играчи като Фелипе Андерсон, Хюсай и Педро, което даже би трябвало да направи "орлите" по-силни.

Интересен мач между два отбора-загадки. "Карло Кастелани" ще бъде пълен при завръщането на Емполи в елита, а това ще направи работата на Лацио много трудна. Да, столичани са фаворити, но нека имаме едно наум - домакинска победа няма да бъде никаква изненада.

Прогноза: Емполи - Лацио 1:1

 

Торино - Аталанта

Торино се бореше за оцеляването си през миналия сезон - в крайна сметка завърши на 17-то място в крайното класиране. Идеята с приличането на Марко Джампаоло се оказа грешка, но своевременната замяна с Давиде Николо реши този проблем. "Биковете" изведнъж се превърнаха в неотстъпчив колектив и успяха да се измъкнат от опасната зона. През лятото бе извършена още една треньорска смяна и тук дойде Иван Юрич, който е главното треньорско откритие на миналия сезон. Що се отнася до работата на пазара, торинци подсилиха всички линии, като главният трансфер е пристигането на нападателя Марко Пяца. Андреа Белоти пък остана, което ни кара да предполагаме, че през настоящия сезон Торини няма да се бори за оцеляването си.  

Аталанта е на другия полюс. Тимът завърши трети и си осигури участие в Шампионска лига. Също така бергамци бяха най-ефективният отбор в лигата с 90 гола в 38 мача! През лятото клубът се избави от баласта и осъществи няколко добри попадения, привличайки Демирал. Проблемът идва от раздялата с Кристиан Ромеро и желанието на Дуван Сапата да напусне.

Въпреки някои проблеми със състава на Аталанта, бергамци са фаворити в тази среща. "Нерадзурите" имат по-добър отбор и ако не подценят съперника си, те би трябвало да спечелят мача.

Прогноза: Торино - Аталанта 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
391