Каляри - Лацио: Двубой с много неизвестни


Н. Гавазов

Каляри - Лацио: Двубой с много неизвестни

Каляри - Лацио
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 27.02.2011
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо


Каляри беше смятан за един от отборите, който ще се бори за своето оцеляване и в началото на кампанията си в Серия А, тези прогнози сякаш се потвърдиха, защото тима наистина попадна в зоната на изпадащите. Постепенно обаче хората на Донадони намериха верния път и в момента островитяните се чувстват много удобно в средата на таблицата - далеч от борбата за участие в европейските турнири, но и далече от зоната на изпадащите. Миналия уикенд Каляри гостува на Интер и въпреки, че загуби с 0:1, не се даде без бой. В класирането отбора е на девето място с 35 точки от 26 мача.

Лацио ще пътува до Сардиния след две поредни победи и допуснат само един гол в последните си пет мача. Очевидно е, че отбора на Рея се намира в добра форма и ще направи всичко възможно да се пребори за участие в Шампионската лига догодина, което обаче ще бъде много трудно, след като стана ясно, че Италия почти сигурно ще има само три места. Това означава, че борбата с конкурентите Интер и Наполи ще бъде много жестока, но старши треньора на отбора вече заяви, че вярва във футболистите си, които според него демонстрират все повече зрялост и характер. Лацио с енамира на четвърто място в класирането и има в актива си 48 точки - с четири по-малко от втория Наполи и на две от Интер.


Най-добрата новина за Роберто Донадони е, че няма контузени и наказани играчи и наставника на Каляри има възможност да свика под знамената всички играчи, които смята, че са му необходими. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Агаци; Писано, Канини, Астори, Агостини; Лазари, Конти, Найнголан; Косу; Нене, Акуафреска.

Лацио пристига без контузените Роки, Диакат, Маури, Муслера и Броки. Лихтщайнер ще застане на десния фланг на защитата, а в средата ще бъдат Диас и Биава. Схема на игра 4-2-3-1. Вероятен състав: Берни; Лихтщайнер, Биава, Диас, Раду; Ледесма, матусалем; Гонзалес, Хернанес, Скули; Флокари.

За любителите на статистиката: Каляри постигна у дома си седем победи, но допусна и пет загуби в 13 мача. Лацио като гост има пет победи и четири загуби в 12 мача. Близо половината от попаденията си Каляри бележи през първите 30 минути на срещите си. Най-плодотворни са нападателите на Лацио между 40-та 70-та минута - половината от головете „орлите" са вкарали именно в този отрязък от време. Миналата година тук Лацио победи с 2:0.


Това е един двубой с много неизвестни. Погледнато като качество на отборите, Лацио би трябвало да победи своя съперник, който се представя противоречиво у дома си. В същото време, отбора на Еди Рея изпитва определени кадрови проблеми, които ограничават избора на наставника откъм определени опции. Не бива да пренебрегваме и факта, че Каляри постигна за два месеца толкова победи, колкото за първите четири месеца от кампанията си. Всичко това показва, че е много рисковано да се разчита само на един знак в нашите прогнози, тъй като в тази среща е възможно да се случи абсолютно всичко и трите точки да станат притежание на който и да е от двата отбора. 

Прогноза за: Каляри - Лацио 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Каляри:

30 януари Каляри - Бари 2:1 (Серия А)
02 февруари Сампдория - Каляри 0:1 (Серия А)
05 февруари Каляри - Ювентус 1:3 (Серия А)
13 февруари Каляри - Киево 4:1 (Серия А)
19 февруари Интер - Каляри 1:0 (Серия А)

Лацио:

29 януари Лацио - Фиорентина 2:0 (Серия А)
01 февруари Милан - Лацио 0:0 (Серия А)
06 февруари Лацио - Киево 1:1 (Серия А)
13 февруари Бреша - Лацио 0:2 (Серия А)
20 февруари Лацио - Бари 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Каляри - Лацио

53 мача
16 победи за Каляри
14 равенства
23 победи за Лацио
Голова Разлика: 68:55 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Каляри - 2.37
Равен - 3.00
Лацио - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 2.40
Равен - 2.90
Лацио - 3.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228