Рома - Парма: Полетът продължава


Н. Гавазов

Рома - Парма: Полетът продължава

Рома - Парма
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 27.02.2011
Час: 16:00
Съдия: Кристиан Бриги


Очевидно беше, че преди идването на Винченцо Монтела Рома се намираше в криза, след като в шест мача „вълците" нямаха победа. Специалистът, известен с прозвището „Аеропланино" направи своя дебют начело на столичани в сряда срещу Болоня, където записа победа с 1:0, която дойде с малко повече късмет, отколкото с добра игра на неговите възпитаници. Доти Де Роси се размина с втори жълт картон за игра с ръка, но така или иначе Рома победи. Днес специалистът заяви, че работата му с отбора ще бъде повече психологическа и на ерата „Раниери" той ще сложи кръст. Ще бъде интересно да видим дали „Аеропланино" ще продължи успешно своя полет или ще катастрофира и изгори. След тази победа, „вълците" се изкачиха на шесто място в класирането и имат в актива си 42 точки - осем по-малко от третия Интер.

Парма започна година с впечатляваща победа като гост над Ювентус, която със сигурност ще остане в историята на клуба, но през февруари „дуковете" се представят повече от ужасяващо и записаха три загуби в пет мача. През миналия уикенд хората на Марино едва се измъкнаха от загуба срещу застрашения от изпадане Чезена, след като в 89-та минута Паладино вкара гол за 2:2. Ако преди месец Парма се чувстваше комфортно в средата на таблицата, сега отборът се смъкна към дъното и вече е опасно близо до зоната на изпадащите - 15-то място и 27 точки- с четири повече над чертата.


Рома е без контузените Адриано и Перота, както и наказаните Роси, Мексес и Греко. В отбора обаче се завърна Вучинич. Монтела реши да се върне към схема на игра 4-2-3-1 - същата, която използваше предшественика на Раниери Лучано Спалети, а също така да замени Серджио с Дони на вратата. Вероятен състав: Дони; Касети, Бурдисо, Жуан, Риизе; Писаро, Де Роси; Тадей, Бриги, Вучинич; Тоти.

Наставника на Парма Морено няма почти никакви проблеми в кадрово отношение и освен полузащитника Калво, който е контузен, той ще може да разчита на всички футболисти, които желае. Схемата на игра, с която ще излязат „дуковете" е 3-4-2-1. Вероятен състав: Миранте; Закардо, Палета, Лукарели; Валиани, Мороне, Джемаил, Модесто; Джовинко, Кандрева; Амаури.

За любителите на статистиката: Парма няма победа като гост на Рома от 1997 година насам. В последните си десет мача във всички турнири „дуковете" имат само две победи и записаха шест загуби. Рома е силен домакин - от 12 мача „вълците" имат осем победи. Парма от 12 гостувания имат две победи. Миналата година Рома победи тук с 2:0.

Рома загуби мачовете си срещу Наполи и Шахтьор на „Олимпико", но остава истинска сила у дома си и това ще бъде един от мотивите да заложим на хората на Монтела. Освен това, потенциала на столичани е по-голям от този на Парма, който на всичкото отгоре в момента не се намира в най-добра форма. Най-вероятно, полетът на "Аеропланино" ще продължи безпроблемно.


Прогноза за: Рома - Парма 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

06 февруари Интер - Рома 5:3 (Серия А)
12 февруари Рома - Наполи 0:2 (Серия А)
16 февруари Рома - Шахтьор Донецк 2:3 (Шампионска лига)
20 февруари Дженоа - Рома 4:3 (Серия А)
23 февруари Болоня - Рома 0:1 (Серия А)

Парма:

30 януари Дженоа - Парма 3:1 (Серия А)
02 февруари Парма - Лече 0:1 (Серия А)
06 февруари Парма - Фиорентина 1:1 (Серия А)
12 февруари Милан - Парма 4:0 (Серия А)
20 февруари Парма - Чезена 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Парма

41 мача
24 победи за Рома
9 равенства
8 победи за Парма
Голова Разлика: 72:35 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.53
Равен - 3.80
Парма - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.58
Равен - 3.80
Парма - 5.70

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231