Скандал между Конте и Буфон помогнал на Юве да влезе в историята


Н. Гавазов

Скандал между Конте и Буфон помогнал на Юве да влезе в историята

Спортният специалист Алесандро Алчато, който е съавтор на няколко биографични книги за известни футболисти и треньори, разказва в "Методът на Конте" за това как Антонио Конте е мотивирал играчите на Ювентус преди последния кръг от сезон 2013/14 в Серия А.

В навечерието на последния кръг на Серия А 2013/14 Ювентус вече си осигури титлата. Мачът с Каляри не решаваше нищо, но Антонио Конте се притесняваше. Юве имаше 99 точки и треньорът постави поглед върху рекорда: "Трябва да направим история. Никой не е печелил повече от 100 точки в Италия".

На сутринта, ден преди мача, бе насрочена видео сесия. Буфон закъсня, но дойде няколко минути по -късно с Бепе Марота.

- Господине, съжалявам. Директорът иска да изясни ситуацията с премиите за спечелване на титлата.

Конте избухна и започна да крещи. И нецензурни неща.

- Писна ми от теб! Писна ми, разбра ли? Махай се оттук. Не искам да те виждам, махай се оттук!.

- Но господине…

- Млъкни, Джиджи.  Нито дума повече. Не ме карай да повтарям. Не очаквах това от теб. Премии ... Помислете само. Джиджи, ти си капитанът. И ти по дяволите не разбираш. По дяволите. Вие сте пълно разочарование, по -добре изобщо не отваряйте уста. Оказва се, че вие ​​сте същите като всички тези идиоти.

Един от играчите, който избра да остане анонимен: "Това бяха 30 секунди сцена от филм. Това е просто лудост".

- А сега всички да отидат на терена, за да тренират. Няма видео. Вън. Вън. Не ме разбрахте? Тогава ще викам по -силно - вън!

Играчите си тръгнаха, а Конте започна да мърмори: "Срам, срам“.

Буфон казва няколко години по -късно: "Нормално приех да бъда мишена. Характерът на Конте, визията му за футбола са ми близки. Аз също бих организирал скандал, за да настроя отбора. Отлично, ако това помагаше".

Ювентус победи Каляри с 3: 0. Отборът събра 102 точки.

Друг анонимен играч на Юве разказа: "Ден преди мача ни се стори, че Мистър е полудял. След победата разбрахме, че той е гений. Имаше предпоставки да не се настроим за срещата и той разбра това. След като направи скандала с Буфон, той ни мотивира и ние влязохме в историята".

  Сподели
406