Агент съди Локомотив Москва и Аталанта заради трансфер на Миранчук


Н. Гавазов

Агент съди Локомотив Москва и Аталанта заради трансфер на Миранчук

Италианският агент Никола Инокентин заведе дело срещу Локомотив Москва и Аталанта в съда на Бергамо заради трансфера на халфа Алексей Миранчук, съобщава Eurostavka.

Според източника, през пролетта на 2020 г. Инокентин е провел среща със спортния директор на Локомотив Андрей Лосюк и главния скаут на бергамци Рикардо Червелати, на която са обсъдили евентуални трансфери на играчи в европейски клубове. Няколко месеца по -късно агентът е предложил на Лосюк вариант с трансфера на Алексей Миранчук в Аталанта. За да започне преговори с Локомотив, Инокентин се нуждаел от мандат, който той получи преди края на летния трансферен прозорец. Документът е подписан от Василий Кикнадзе, който е бил генерален директор на Локомотив.

По -късно Инокентин е организирал онлайн среща между Лосюк и спортния директор на Аталанта Джовани Сартори. По време на преговорите стана известно, че Локомотив очаква да получи 20-25 милиона евро за Миранчук, докато Аталанта смята, че тази сума е завишена. Тогава Инокентин предложи на Аталанта да включи в сделката защитника Аркадиуш Реца, който беше оценен в Бергамо на € 6 млн. Така агентът искаше да свали цената за Миранчук до 14-15 млн. евро, за което той беше продаден, но без Реца.

В последствие Локомотив и Аталанта спират да общуват с Инокентин, като московчани издават мандат на други агенти за преговори с италианците, а Никола е уведомен за отнетия мандат два дни преди трансфера на Миранчук.

  Сподели
203