Ювентус отказва да удължи договора с Роналдо


Н. Гавазов

Ювентус отказва да удължи договора с Роналдо

Ювентус отказа да удължи договора с нападателя Кристиано Роналдо заради прекалено високата заплата на португалеца, информира Sky Sports.

Настоящото споразумение между Роналдо и "Старата дама" е валидно до лятото на 2022 година. В същото време клубът и футболистът са в пълно взаимно разбирателство и продължават продуктивна съвместна работа.

По-рано се съобщаваше, че ръководството на Ювентус и Роналдо възнамеряват да обсъдят удължаването на договора в близко бъдеще. Според източника, торинският клуб иска да сключи ново споразумение с португалския нападател до 2023 година. Според условията на новия договор заплатата на Роналдо ще намалее: вместо 31 милиона евро годишно, предписани в настоящото споразумение, португалецът ще получава по 20 милиона евро.

Припомняме, че Роналдо играе за Ювентус от 2018 година. 36-годишният португалски нападател стана голмайстор на италианското първенство през миналия сезон, като вкара 29 гола. Настоящият договор на Роналдо с италианския клуб е до 30 юни 2022 година.

  Сподели
231