Болоня - Рома: Мач с много неизвестни


Н. Гавазов

Болоня - Рома: Мач с много неизвестни

Болоня - Рома
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 23.02.2011
Час: 19:30
Съдия: Лука Банти


Болоня - Рома е отложена среща от 22 кръг на Серия А, която трябваше да се изиграе на 30 януари 2011 година, но заради силен снеговалеж бе прекратена в 18 минута при резултат 0:0.

Болоня започна кампанията си като един от отборите нарочени за изпадане. На всичкото отгоре от актива на „рособлу" бяха отнети 3 точки заради неплатени данъци и заплати на играчите, през декември клубът бе продаден, но през януари новият президент обяви оставката си, когато разбра, че няма да може да вложи 7-8 милиона евро, за да осигури сезона за отбора. Напук на тази апокалиптична картина, Болоня се намира на 12-то място в класирането с 32 точки - девет повече от зоната на изпадащите и по всичко изглежда, че няма никакво намерение да се предава. Доказателство за това е победата с 1:0 през уикенда над Палермо, което подсили надеждите, че „рособлу" ще оцелеят, както и факта, че в последните си шест мача Болоня заработиха десет точки.

Новата 2011 година започна добре за Рома - „вълците" спечелиха девет точки от четири мача, но февруари се оказа много тъжен месец за столичани, които са без победа в петте си срещи във всички турнири, отделно допуснаха четири загуби в последните си четири мача. Чашата на търпението преля, феновете на два пъти се опитаха да влязат в тренировъчната база на отбора, а след драмата през този уикенд в Генуа, Раниери си подаде оставката, която беше приета и на треньорския мостик застана Монтела. В момента Рома се намира на осмо място в класирането и е с актив от 39 точки. Шансовете за класиране на някое от местата, даващи право за участие в Шампионска лига безвъзвратно бяха загубени, но все още такива не липсват в борбата за Лига Европа.

За домакините отпадат контузените Екдал и Гарикс. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Вивиано; Еспозито, Бритос, Портанова, Рубин; Касарини, Мудингай, Роса; Рамирес; Меджиорини, Ди Вайо.

Вучинич, Адриано и Перота са контузени от гостите и пропускат мача. Наказан е Роси, който също отпада от сметките на Монтела. Схемата на игра, която ще избере новият наставник все още не е ясна, но най-вероятно той ще използва 4-2-3-1 с Тоти като самотен нападател. Най-вероятно зад Франческо ще се разположат Тадей, Симпличио и Менес. Бурдисо ще се завърне в центъра на защитата, а Бриги в опорната зона.

Очертава се интригуващ двубой. От една страна ще видим един много силен домакин, който успя да победи през уикенда Палермо. От другата страна застава отбор, който е изпаднал в класически нокдаун и не е ясно колко силен трябва да бъде още ударът, за да бъде довършен окончателно. Преди три седмици може би щяхме да заложим на „вълците" в този мач, но сега можем да станем свидетели на всякакъв резултат. Въпросът е, има ли сили Рома да се изправи след трилъра в Генуа и дали за два дни Монтела е успял да вдъхне вяра в играчите. С оглед на показаното в последните срещи е по-вероятно Болоня да победи. Но ако Рома играе по начин, по който го направи в първите 50 минути на мача с Дженоа, везните се накланят към столичани.

Прогноза за: Болоня - Рома 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Болоня:

23 януари Болоня - Лацио 3:1 (Серия А)
02 февруари Удинезе - Болоня 1:1 (Серия А)
06 февруари Болоня - Катаня 1:0 (Серия А)
13 февруари Сампдория - Болоня 3:1 (Серия А)
19 февруари Болоня - Палермо 1:0 (Серия А)

Рома:

02 февруари Рома - Бреша 1:1 (Серия А)
06 февруари Интер - Рома 5:3 (Серия А)
12 февруари Рома - Наполи 0:2 (Серия А)
16 февруари Рома - Шахтьор Донецк 2:3 (Шампионска лига)
20 февруари Дженоа - Рома 4:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Болоня - Рома

128 мача
47 победи за Болоня
38 равенства
43 победи за Рома
Голова Разлика: 159:157 за Болоня


Коефиценти от bet 365:

Болоня: 4.50
Равен: 3.30
Рома: 1.85

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
322