Юве се дъни като гост на Лече (видео)


В. Мухарски

Юве се дъни като гост на Лече (видео)

В мач от 26-и кръг на италианската Серия "А" Лече победи Ювентус с 2:0. Почти цял мач, тима от Торино игра с човек по-малко.

Първата по-интересна ситуация бе в 11-ата минута, когато Буфон излезе извън наказателното си поле, за да предотврати опасна ситуация. Джузепе Вивес успя да шутира, но право в ръцете на стража. За това, че е играл с ръка извън полето си, Буфон получи директен червен картон.

С човек по-малко, играчите на Юве се опитваха да бъдат равностойни на терена, но домакините бяха по-находчиви. В 32-ата минута Лече поведе в резултата, след като Мезба добре овладя на гърди топката, след дълъг пас и без проблем вкара на резервния вратар Марко Сторари за 1:0. В тази ситуация, резервата на Буфон повече ръкомахаше към страничния съдия за засада, от колкото да пази. Реферът правилно зачете попадението, тъй като играч на "Юве бе покрил голмайстора на домакините.

На играчите на "Старата госпожа" им трябваха 40 минути за да отправят точен удар към вратата на своя съперник, дело на Тони, но без да има сериозна опасност за стража на Лече. Пет минути преди края на първата част, Джамел Месбах пробва рефлексите на Сторари, който обаче успя боксира топката.

През второто полувреме Лече започна по-активно срещата и логично стигнаха до нов гол, дело на Андреа Бартолачи. В 55-ата домакините бяха много близо и до трети гол, но Ардито пропусна да се разпише на празна врата.

В 70-ата минута главният съдия възстанови равенството на терена между играчите, като изгони, за втори жълт картон, Джузепе Вивес. Това се отрази на играчите от Торино, които хвърлиха всички сили в атака.

Лече от своя страна предимно се отбраняваше. Десет минути преди края, при една от контра-атаките, се откри нова възможност пред домакините. Груба грешка на Сторари, доведе до удар със задна ножица на Хавиер Шевантон, но топката излезе в аут. В Последната интересна ситуация за мача, Дел Пиеро центрира опасно от фаул, но неговите съотборници се разминаха с топката.

Видео: Тук

  Сподели
165