Наполи - Катания: Никакви шансове за гостите


Н. Гавазов

Наполи - Катания: Никакви шансове за гостите

Наполи - Катаня
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 20.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Габриеле Гава

С четири победи в пет мача Наполи може би в момента е отбора с най-добра и постоянна форма в Серия А. Миналият уикенд „партенопеите" постигнаха един от най-добрите резултати в досегашната си кампания, побеждавайки на „Олимпико" Рома с 2:0, като и двата гола отбеляза Кавани. Тази победа запази шансовете на Наполи за титлата и в момента отбора воден от Мадзари се намира на второ място в класирането само на три точки след лидера Милан. Безизходицата с Виляреал в четвъртък обаче поставя пред „партенопеите" един голям тест: ще могат ли те да комбинират предизвикателството на Скудетото с европейската си кампания - въпрос, на който ще получим отговор в следващите седмици.

Катания от началото на година пропада неумолимо надолу и от девет мача във всички турнири, записа шест загуби и в момента се намира опасно близо до зоната на изпадащите - на четири точки от 18-я Бреша. Отборът воден от Диего Симеоне ще пристигне на „Сан Паоло" стимулиран от победата 3:2 над Лече през миналия уикенд, но въпреки характера, който показаха, очевидно е, че сицилианци имат да решават много въпроси, особено в средата на терена.

Наполи ще излезе без контузените Витале и Грава, както и наказаните Кампагнаро и Лавеци. Схемата на игра е 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Сантакроче, Канаваро, Ароника; Маджио, Пациенца, Гаргано, Зуника; Хамшик, Маскара; Кавани.

Катания е без контузените Капуано, Биаджианти, Иско, Белучи, Терлици и Скиача. Схема на игра 4-2-3-1. Вероятен състав: Андухар; Потенца, Силвестре, Споли, Алварес; Лоди, Карбони; Шелото, Бергесио, Гомес; Лопес.

За любителите на статистиката: Катания все още нямат победа като гост през този сезон, а отборът е отбелязал едва седем гола извън Сицилия. От 12 домакинства Наполи постигна осем победи, а средно на мач на „Сан Паоло" отбелязва по два гола. Половината от попаденията на „партенопеите" са в последните 20 минути на срещите. Половината от попаденията на Катания са между 20-та и 50-та минута.


Разликата в класите между двата отбора е показателна, а и статистиката не е никак в полза на гостите. Всякакъв друг резултат освен победа за Наполи ще бъде приет като изненада срещу най-слабия гост през този сезон.

Прогноза за: Наполи - Катания 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

30 януари Наполи - Сампдория 4:0 (Серия А)
02 февруари Киево - Наполи 2:0 (Серия А)
06 февруари Наполи - Чезена 2:0 (Серия А)
12 февруари Рома - Наполи 0:2 (Серия А)
17 февруари Наполи - Виляреал 0:0 (Лига Европа)

Катаня:

22 януари Парма - Катаня 2:0 (Серия А)
29 януари Катаня - Милан 0:2 (Серия А)
02 февруари Чезена - Катаня 1:1 (Серия А)
06 февруари Болоня - Катаня 1:0 (Серия А)
13 февруари Катаня - Лече 3:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Катаня

19 мача
8 победи за Наполи
5 равенства
6 победи за Катаня
Голова Разлика: 19:14 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.40
Равен - 4.33
Катаня - 8.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142