Интер на 2 точки от Милан след мъка срещу Каляри


Т. Михайлов

Интер на 2 точки от Милан след мъка срещу Каляри

Шампионът на Италия Интер победи с 1:0 Каляри на “Джузепе Меаца” и вече е само на две точки от лидера Милан, като “росонерите” са с мач по-малко. Възпитаниците на Леонардо поведоха още в 7-ата минута след автогол на Канини, но двубоят бе много тежък за тях и през втората част Каляри по чудо не изравни.

Интер започна с повечето си титуляри, въпреки че през седмицата предстои мач с Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Горан Пандев имаше първи шанс за гол на мощния му удар бе избит от Агани. Веднага след това и Сезар направи клинична намеса след удар на Лазари.

В 7-ата минута Интер получи фаул в близост до наказателното поле. Харджа стреля, но топката се отби в защитник и се върна в него. Последва нов удар и рикошет в Канини, който имаше нещастието да си отбележи автогол. До почивката Интер изпусна добри шансове чрез Пацини и Ето’о.

Шампионите явно бяха решили, че мачът е свършил и през второто полувреме Каляри ги надигра като пропусна куп положения. Нене, Лазари и Конти имаха страхотни възможности, но или Сезар или късмета помагаше на Интер.

  Сподели
194