Интер се справи с Фиорентина (видео)


В. Мухарски

Интер се справи с Фиорентина (видео)

Във Флоренция местният Фиорентина загуби от шампиона на Италия - Интер с 1:2. Двубоят предложи много интересни моменти, като и двата тима можеха да се поздравят с победата.

Още в 6-ата минута Интер дръпна в резултата след автогол на Кампоресе. "Нерадзурите" можеха да удвоят резултата си, но удари на Станкович в 14-ата и Уесли Снайдер в 20-ата минута бяха отразени от стража на "виолетовите". До края на полувремето възпитаниците на Леонардо се отпуснаха и логично положенията се преместиха пред тяхната врата.

В 32-ата минута Мануел Паскуал отправи коварно центриране в наказателното поле на гостите, където Джилардино направи неуспешен опит да отклони топката, но това не бе необходимо. Центрирането се оказа повече от достатъчно, защото изненада Жулио Сезар и резултат бе изравнен. Самият Джилардино направи няколко добри самостоятелни пробива, при един, от които хубавият му плътен удар попадна в тялото на негов съотборник и топката излезе в аут.

Нападателят с номер 11 продължи да тормози вратаря на Интер и в 44-ата минута бе близо до това да запише името си сред голмайсторите, но прати топката на сантиметри от горната греда. В самия край на полувремето Адем Лажич също тества рефлексите на Сезар, но вратарят се намеси отлично.

Началото на втората част изобилстваще от груба игра. В 55-ата минута Джилардино получи пас в наказателното поле на Фиорентина, като останаха съмнения за засада. Защитник на домакините, обаче успя да го настигне и да пресече удара му. Така се стигна до 61-ата минута, в която Ето'о преодоля, благодарение на финт противников играч и пусна към Пацини, за който не бе проблем да прати топката във врата на Себастиан Фрей - 2:1.

20 минути преди края Станкович изстреля снаряд, който като по чудо не се озова в мрежата на фиорентина за трети път. "Виолетовите" отвърнаха на удара в 78-ата минута, когато Лажич стреля опасно, но топката се отклони от тялото на противников играч и излезе в корнер. До края Фиорентина бе по-активния отбор, но шампионите се бяха добре затворили и недопуснаха да се стигне до изравняване.

Видео: Тук

  Сподели
209