Буфон: До 3-4 дни ще научите новия ми клуб


Н. Гавазов

Буфон: До 3-4 дни ще научите новия ми клуб

43-годишният италиански вратар Джанлуиджи Буфон заяви за Sport Mediaset, че не възнамерява да преустановява кариерата си на футболист.

 "Чувствам се добре, затова искам да продължа да играя футбол.

Между избора да прекратя кариерата си или да потърся нов отбор, след като напуснах Ювентус, се спрях на втория вариант. Уважението от моите приятели и колеги на футболния терен ми дава възможност да разбера, че направих правилния избор.

Сега на масата си имам много предложения, всяко от които отговаря в различни аспекти на моя мироглед. Предлагат ми да премина в топ клубове, където редовно ще печеля трофеи, но в същото време почти винаги ще седя на пейката. Това не ме устройва. Можех да направя това само от любов към Ювентус.

Освен това има отбори, които направиха много за мен в началото на футболната ми кариера. Такива предложения попадат направо в моето съчувствие към тях, така че нямам морално право да откажа.

Знам точно какво искам да получа в края на кариерата си и сега правя само това, което поставям на везните на различни сценарии. Какво в крайна сметка се оказва по-важно за мен, аз ще избера. Моят агент ще се присъедини към мен утре, така че ще разберете всичко в рамките на три или четири дни“, обобщи легендарният вратар.

Особено внимание трябва да се обърне на мястото, където Sport Mediaset успя да получи това интервю - новосъздадената със средства на Буфон академия за вратари, изградена на базата на Парма, първият професионален клуб на Джиджи.

"На това място ще следваме методите, на които са ме учили в продължение на дългата ми кариера. Не мога да кажа веднага, че това определено ще бъде история на успеха, би било необмислено. Аз обаче съм готов да направя всичко, за да помогна на младите вратари да придобият уменията, които ще ги направят големи играчи в бъдеще.

Вече имахме много контакти със специалисти от цял ​​свят, всеки от които е готов да внесе нещо свое в проекта. Нямах такова заведение под ръка, когато започнах пътуването си, но това не означава, че не трябва да напредваме. Растежът в спорта е сложна работа, при която са важни най-малките детайли. Ако е възможно да се съкрати тренировъчният период за млад футболист, тогава защо не?", завърши Буфон.

  Сподели
237