Конте: Парите не са най-важното за мен


Н. Гавазов

Конте: Парите не са най-важното за мен

Бившият старши-треньор на  Интер Антонио Конте коментира напускането си на клуба.

"Парите не са най-важното за мен. Гледам проекти и съм готов да си остана у дома, ако те не ми харесат. Обичам трудните задачи, но ако в клуба има нещо, което не ме убеждава, аз предпочитам да кажа: "не, благодаря".

Уважавам г-н Джан, благодаря му, че ме назначи на работа, но не искам да внасям напрежение. Където и да съм работел, съм изграждал отбори, които печелят. Освен това са съм поставял основите за бъдещото им развитие. Някои треньори стигат до титлата, но оставят тимове, които са изцедени. А аз винаги съм давал шанс на млади футболисти, които с времето натрупват опит и цената им се вдига на пазара. Няма как да си купиш колектив, който мисли като едно цяло и е настроен за победи. Всичко е в детайлите на работа.

Изисквам много от всички, но най-вече от себе си. Аз не съм наставник за между другото. Аз съм в играта, за да печеля. Затова и клубовете ме търсят. Винаги всички очакват от мен веднага да започна да побеждавам. Приемам това. Да спечелиш в трудно, но още по-трудно е да се задържиш на върха с успехи", заяви Конте.

Конте напусна поста старши -треньор на Интер на 26 май след доста успешен сезон, в резултат на който "нерадзурите" станаха шампиони на Италия.

По-рано се съобщаваше, че Конте не иска да тренира  Тотнъм, въпреки пристигането на Паратичи.

  Сподели
128