Джан разказа за причините за раздялата с Конте


Н. Гавазов

Джан разказа за причините за раздялата с Конте

Президентът на Интер Стивън Джан обясни защо клубът е трябвало  да се раздели със старши-треньора Антонио Конте.

"Поради пандемията започнаха финансови затруднения, а през 2019-2020 г. загубите на големите европейски клубове, включително Интер, достигнаха 2 млрд. евро. Тези фактори ни принудиха да преразгледаме плановете си и да започнем да търсим ресурси другаде. Оценихме всички варианти и избрахме този, който най-добре отговаря на финансовата стратегия на клуба в средносрочен и дългосрочен план. Нямаше оферта за закупуване на клуба, търсихме нещо друго. Нашата цел е да възстановим финансовото равновесие чрез намаляване на разходите, в противен случай никога няма да можем да намерим нови инвеститори.

Що се отнася до Конте, ние имаме различни гледни точки за ситуацията. Това доведе до раздялата. Това, което не бе основно за него, за  клуба бе важно. И обратно. Конте е страхотен треньор, но като президент трябва да мисля за силата на клуба“, заяви Джан за  La Gazzetta dello Sport.

Да припомним, че Конте напусна поста си на старши -треньор на Интер на 26 май. През сезон 2020/2021 миланският клуб под ръководството на специалиста стана шампион на Италия.

  Сподели
346