Интер игнорира оферта на Атлетико за Лаутаро


Н. Гавазов

Интер игнорира оферта на Атлетико за Лаутаро

Атлетико Мадрид излезе с предложение за нападателя на Милан Интер Лаутаро Мартинес в размер на 50 милиона евро, но в крайна сметка дори не получи никакъв отговор от "нерадзурите", съобщава La Gazetta dello Sport.

По този начин ръководството на италианския клуб даде да се разбере, че не възнамерява да разглежда предложения от други клубове за този играч, ако стартовата оферта не започва от текущата трансферна цена на 23-годишния аржентинец, която според порталът Transfermarkt е 70 милиона евро.

В същото време "нераздзурите" са в доста неблагоприятно положение, тъй като в края на този месец те трябва да предоставят финансови гаранции, че ще могат да изплащат заплатите на своите играчи изцяло и навреме през следващия сезон.

В противен случай Интер рискува да бъде изключен от следващия сезон на италианската Серия А.

За да затвори получената финансова дупка поради изтичане на инвестиции, "нерадзурите“ трябва да продадат един от трите си скъпи изпълнители: Лаутаро Мартинес, Ромелу Лукаку или Ашраф Хакими.

Вече има купувач за всеки от тези играчи, а мароканският халф се оказа най-близо до напускане, след като получи впечатляващо предложение от ПСЖ.

Припомняме, че в приключилия клубен сезон аржентинският нападател изигра 48 мача, в които успя да вкара 19 гола и 11 пъти даде асистенция.

  Сподели
386