Ювентус повали Интер, Ето'о с феноменален пропуск


Т. Михайлов

Ювентус повали Интер, Ето'о с феноменален пропуск

Ювентус спечели с 1:0 Дербито на Италия срещу Интер и обърка сериозно плановете на шампиона в преследването на лидера Милан. Единственото попадение за Старата госпожа отбеляза Алесандро Матри в 30-ата минута. Малко преди края Самуел Ето'о пропиля страхотен шанс да изравни като стреля в горната греда на празна врата от около 3 метра.

Срещата започна с леко предимство за Ювентус като първата част вървеше скучно до 30-ата минута, когато Красич намери Сьоренсен на дясното крило. Последва центриране и гол на непокрития Матри с глава. Картината след попадението се промени значително като гостите от Милано поеха контрола над мача, докато торинци се прибраха в своята половина в изчакване на възможности за контраатаки.

Още с началото на втората част натискът на Интер се усили, но първото сериозно положение бе пред Сезар. Отново Матри можеше да се разпише с глава след прекрасно центриране на Красич. Ударът на нападателят обаче мина покрай гредата. След 80-ата минута пред Буфон буквално закипя. Първо стражът спаси с крак удар на Ето,о. Малко по-късно Пепе изгуби една топка, Майкон напредна и центрира ниско. Топката стигна до Ето'о, който от непосредствена близост стреля в гредата.

Загубата остави Интер на 4-ата позиция, на 8 точки зад лидера Милан, като “нерадзурите” имат мач по-малко. Ювентус е 6-ти с 41 точки и увеличи шансовете си за попадане в Шампионската лига.

  Сподели
151