Наполи с грешна стъпка, Юве отива в ШЛ


FUTBOL-TV

Наполи с грешна стъпка, Юве отива в ШЛ

Ювентус ще играе в Шампионската лига през следващия сезон. "Старата госпожа" спечели с 4:1 гостуването си на Болоня в мач от последния 38-и кръг на Серия А. 

"Биаконерите" се нуждаеха от задължителна победа и грешна стъпка на някой измежду Наполи и Милан. "Росонерите" се справиха с 2:0 като гост на Аталанта и също намериха място в топ 4, но "партенопеите" не успяха да стигнат до успеха у дома срещу Верона и завършват на петата позиция. Те ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа.  

Федерико Киеза в 6-ата, Алваро Мората в 29-ата и 47-ата и Адриен Рабио в 45-ата минута вкараха головете за гостите. Почетното попадение за домакините пък бе дело на Рикардо Орсолини в 85-ата минута. Българският национал Вальо Антов стартира на резервната скамейка, но се появи в игра в 58-ата минута и направи не лош мач.

Радостта на Юве бе факт, благодарение на грешната стъпка на Наполи, който се провали в преследването на място в Шампионската лига и остана извън топ 4. “Партенопеите" трябваше да надвият у дома неигращия за нищо Верона, но стигнаха само до 1:1.

В ШЛ отива и Милан, който надигра Аталанта (2:0). Наполи ще се задоволи с място в Лига Европа, където компания ще му прави Лацио. Рома пък отива в новия турнир - Лига на конференциите. 

  Сподели
285