Милан се завърна в Шампионска лига!


FUTBOL-TV

Милан се завърна в Шампионска лига!

Милан ще играе в Шампионска лига! Тази вечер "росонерите" се наложиха с 2:0 над Аталанта на “Гевис Стейдиъм" в двубой от последния кръг на Серия А. Мачът беше от ключово значение за разпределението на италианските квоти за Шампионската лига, където в крайна сметка ще играе Милан.

Франк Кесие (43', 90+3') на два пъти беше точен, за да донесе успеха на тима си. 

В 41-та минута Милан стигна до дузпа. Ернандес и Салемакерс направиха двойно и французинът беше фаулиран в наказателното поле, което накара Мариани веднага да посочи бялата точка. От 11-те метра редовният изпълнител Франк Кеси беше безпогрешен и изведе “росонерите" напред в резултата.

В 65-та минута “росонерите" развиха отлична контраатака, при която Мейте изведе Леао, португалецът прехвърли Голини с техничен изстрел, но кълбото се отби в лявата греда на Аталанта.

В 82-та минута Муриел получи върната топка на границата на пеналта, но я прати високо над вратата. Така се стигна до втората минута на продълженията, когато удар на Чалханоглу беше спрян с ръка от Де Роон и беше отсъдена втора дузпа за “росонерите". Зад топката отново застана Кеси, който отново матира Голини за крайното 2:0. Де Роон пък бе изгонен.

Милан постигна целта си и се завърна в Шампионската лига за първи път след сезон 2012/2013 година. 

  Сподели
264