Милан - Парма: Лидерът ще се завърне на победния път


Н. Гавазов

Милан - Парма: Лидерът ще се завърне на победния път

Милан - Парма
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 12.02.2011
Час: 19:00
Съдия: Андреа Де Марко


През този месец Милан не е толкова убедителен и в последните си два мача в Серия А загуби общо четири точки след като не успя да победи Лацио и Дженоа. Това позволи на Наполи да доближи лидера, а победния марш на Интер се чува все по-силно и въпреки, че Ван Бомел днес заяви, че всички в отбора са спокойни, това едва ли е точно така.

Парма ще пътува до Милано след шокиращата победа като гост над Ювентус през януари. От началото на годината „дуковете" имат още една победа, но записаха четири загуби, а през уикенда не успяха да победят у дома си Фиорентина въпреки, че поведоха в резултата.Това отново смъкна тима в долната половина на таблицата, а трите точки разлика от зоната на изпадащите само увеличават натиска върху старши треньора на тима Паскуале Марино.

„Росонерите" излизат без контузените Антонини, Боатенг, Пирло, Дзамброта, Индзаги, Амелия, Щрасер, Амброзини и Легроталие. Най-вероятно Алегри ще използва в атака Пато и Ибрахимович, а зад тях ще постави Робиньо, който ще бъде подпомаган от Ван Бомел. При това положение Гатузо ще отиде отдясно, а Фламини отляво. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Одо, Неста, Силва, Бонера; Гатузо, Ван Бомел, Фламини; Робиньо; Пато, Ибрахимович.

За Парма няма да играят контузените Калво и Маркес, както и наказания Мороне. Божинов е в групата за мача, но ще го започне от резервната скамейка и може би на по-късен етап ще го видим в игра. Креспо също е сред резервите. Тактическата постройка на Марино е 4-3-3. Вероятен състав: Миранте; Закардо, паци, Лукарели, Гоби; Кандрева, Джемаил, Галопа; Анжело, Амаури, Джовинко.

За любителите на статистиката: Милан у дома си записа сеем победи и две загуби от 12 мача. Парма е слаб гост и има едва победи от 11 мача. „Росонерите" са триумфирали срещу своя съперник в седем от последните си осем мача. Парма има тук две победи - през 1993 и 1997 година. Миналата година Милан победи тук с 2:0.

Този мач идва точно навреме за лидера в класирането. След двете равенства Милан отчаяно се нуждае от трите точки, най-малкото, за да задържи статуквото в класирането, а и за да си пооправи малко самочувствието. Всеки друг резултат срещу „дуковете" ще означава, че титлата започва да се изплъзва. От друга страна, с толкова много контузени, завръщащи се от срещите си с националните отбори футболисти и предстоящия сблъсък с Тотнъм няма как да не даде своето отражение върху играта на „росонерите". В този смисъл никой не бива да отписва Парма с лека ръка и ако Милан го направи в събота вечер, със сигурност ще има проблеми.


Прогноза за: Милан - Парма 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

23 януари Милан - Чезена 2:0 (Серия А)
26 януари Сампдория - Милан 1:2 (Купа на Италия)
29 януари Катаня - Милан 0:2 (Серия А)
01 февруари Милан - Лацио 0:0 (Серия А)
06 февруари Дженоа - Милан 1:1 (Серия А)

Парма:

22 януари Парма - Катаня 2:0 (Серия А)
25 януари Палермо - Парма 0:0 - 5:4 сл. дузпи (Купа на Италия)
30 януари Дженоа - Парма 3:1 (Серия А)
02 февруари Парма - Лече 0:1 (Серия А)
06 февруари Парма - Фиорентина 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Парма

43 мача
21 победи за Милан
11 равенства
11 победи за Парма
Голова Разлика: 56:42 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.36
Равен - 4.50
Парма - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200