Наполи вкара пет на Удинезе


FUTBOL-TV

Наполи вкара пет на Удинезе

Наполи разби Удинезе с 5:1 в мач от 36-ия кръг на Серия А и по този начин остава с реални шансове да завърши в топ 4 и да си осигури участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Мачът на “Диего Армандо Марадона" започна много активно за домакините и след пропуски на Ди Лоренцо и Осимен, в 28-та минута Пьотр Жиелински беше най-бърз в наказателното поле и прати топката в мрежата след разбъркване.

Само три минути по-късно Фабиан Руис удвои актива за тима от Неапол. Четири минути преди почивката обаче Удинезе върна интригата в мача. Родриго Де Пол изведе перфектно Стефано Окака и таранът на “зебрите" прати топката ниско в долния ляв ъгъл за 2:1.

Ървинг Лосано се разписа в 56-ата минута, правейки резултата 3:1. Ди Лоренцо се разписа десет минути по-късно, за да направи преднината на Наполи още по-комфортна – 4:1.

Още един гол добави Лоренцо Инсине в първата минута на добавеното време с прецизен изстрел от границата на наказателното поле.

Така Наполи събра 73 точки на второто място в класирането – на една пред Аталанта и Милан, които тепърва ще изиграят срещите си от кръга. Петият Ювентус пък е вече на четири точки от пертенопеите" и те вече са с единия крак в Шампионската лига два кръга преди края.

  Сподели
311