Ди Канио: Моуриньо приключи като треньор


Н. Гавазов

Ди Канио: Моуриньо приключи като треньор

Бившият футболист на Лацио, Ювентус и други отбори Паоло ди Канио коментира назначаването на Жозе Моуриньо на поста старши-треньор на Рома.

"Изправени сте пред най-лошото от най-лошото. Разбирам, че в момента се нуждаете от голямо име, но това е като да подпишете с футболист, който вече е изиграл своето. Моуриньо просто се нуждаеше от доходоносна работа, той вече бе уволнен три пъти през последните четири години, изгонен бе отвсякъде поради несъвместимостта на характера си, а преди това всичко, в което бе добър, бе характерът му.

Последно той бе изгонен от Тотнъм заради представянето му и неспособността да изведе отбора на следващото ниво след две години с всичките тези похарчени пари.

Имайки предвид средата около Рома, той е добре. Можете да очаквате всичко, но ви казвам, че той е най-лошият от най-лошите. Той приключи  като треньор във всяко отношение.

Той дори не играе футбол, а играе срещу футбола. Можете да се позабавлявате на няколко пресконференции с целия този театър, но нека ви кажа: това е най-лошият възможен вариант за възстановяване на отбора.

И мога да ви кажа това, тъй като преди седем години той ми бе любим, аз го обичах дори повече от Пеп Гуардиола", заяви Ди Канио.

  Сподели
386