Йънг разкритикува Ман Юнайтед за Лукаку


Н. Гавазов

Йънг разкритикува Ман Юнайтед за Лукаку

Ветеранът от Интер Ашли Йънг разкритикува решението на Манчестър Юнайтед да продаде нападателя Ромелу Лукаку.

През 2019 г. Юнайтед продаде Лукаку на Интер за £ 74m. Ромелу стана третата най-скъпа придобивка в историята на Серия А след Кристиано Роналдо и Гонсало Игуаин.

Лукаку бързо възвърна формата си и започна да блести в Италия, а този сезон с право може да бъде наречен най-добрият в кариерата му - 27-годишният белгиец вкара 34 гола във всички състезания и изведе Интер до титлата в Серия А.

Наблюдавайки успеха на Лукаку, Йънг чувства, че той и бившият клуб на Ромелу съжаляват за продажбата на такъв нападател.

"Тогава казах, че не мога да разбера решението им. Независимо дали бе прибързано или не, Ромелу доказа, че много хора грешат.

Ромелу работи неимоверно много. Говореше се, че е с наднормено тегло и че не може да направи това и това. Но той счупи рекорда на представянето и влезе в историята на италианския футбол. Играе по невероятен начин за клуба.

Според мен той бе страхотен във Висшата лига. Той напусна в отговор на ново предизвикателство и мисля, че това бе правилният избор за него. Той заслужава всички похвали, които получава", заяви Йънг.

  Сподели
236