Конте: Върнахме доверието в Интер


Н. Гавазов

Конте: Върнахме доверието в Интер

Старши-треньорът на Интер Антонио Конте сподели емоциите си от спечелването на титлата в Серия А.

"Това доставя голямо удовлетворение на мен и на играчите, на всички, които са допринесли за титлата. Интер не е печелил титлата от 11 години, така че желанието за празнуване се появи естествено.

Феновете чакаха твърде дълго и с радост им даваме тази радост. Продължаваме да даваме празник. В последните 19 мача постигнахме 16 и завършихме наравно само в три. Чудесно е.

Не искам да обсъждам бъдещето си, тук съм, за да говоря за настоящето. Знаем колко много сме работили, колко сме страдали, така че трябва да се насладим на този момент. За две години възстановихме доверието в Интер.

Мисля, че работата, която свършихме за две години, е от голямо значение, тъй като тимът се подобри не само на терена, но и по отношение на трансферната стойност.

Винаги съм знаел, че пристигането ми ще повиши определени очаквания. Смятам, че тези очаквания са изпълнени. Тези момчета могат да растат по-нататък, особено по отношение на манталитета. Те са победители и знаят, че могат да се подобряват през цялото време", заяви Конте.

Да припомним, че Интер стана шампион, спечелвайки 19-то Скудето в историята. Единствените треньори в историята на Серия А, които са печелили титли в лигата както с Ювентус, така и с Интер, са Антонио Конте и Джовани Трапатони.

  Сподели
235