В Интер търсят нов инвеститор


Н. Гавазов

В Интер търсят нов инвеститор

Собственикът на Интер търси партньор, който да инвестира нови финансови средства в италианския футболен отбор. Това заяви изпълнителният директор Джузепе Марота пред местното радио, ден след като клубът спечели първата си титла в Серия А от 11 години насам.

Китайската компания Suning притежава 68,5% от акциите на клуба, който страда поради последиците от пандемията от COVID-19. Останалите акции са собственост на инвестиционната фирма Lionrock Capital.

"Собствениците работят за доброто на Интер. Целта е да се постигне споразумение с партньор, за да се получи ликвидността, която е необходима в момента“, заяви Марота.

По-рано тази година Suning преговаря с базираната в Лондон BC Partners, която се интересуваше от мажоритарен дял в клуба, но разговорите не дадоха резултат.

Сега Интер търси финансова сделка в размер до 250 милиона евро, за да покрие непосредствените си нужди и наскоро преговаря с Bain Capital Credit и Oaktree Capital Group, но към момента не е ясно какви са резултатите от преговорите.

369