Късни голове на Роналдо спасиха трите точки за Юве срещу Удинезе


FUTBOL-TV

Късни голове на Роналдо спасиха трите точки за Юве срещу Удинезе

С два гола на Кристиано Роналдо в последните 6 минути на редовното време Ювентус взе важна победа с 2:1 като гост на Удинезе в битката си за топ 4 и място в Шампионската лига следващия сезон.

Домакините поведоха още в 10-ата минута. След бързо изпълнение на фаул Шчесни не успя да се справи с шут на Молина и резултатът стана 1:0. Шампионите опитаха натиск, но Дибала, Маккени и Роналдо не успяха да направят нищо паметно преди почивката.

В 81-та минута Роналдо опита късмета си и с удар от фаул, прати топката в стената, където Родриго Де Паул игра с ръка и реферът посочи бялата точка. Кристиано стреля хладнокръвно от бялата точка и направи 1:1.

Шест минути по-късно Адриен Рабио центрира, а Кристиано Роналдо вкара своя 99-и гол за "Старата госпожа" и направи пълен обрат.

С успеха си Ювентус събра 69 точки и заема трета позиция, като вторият Аталанта и четвъртият Милан имат същия актив. Петият Наполи е със 67 точки, а шестият Лацио с 64, което предполага жестока битка до края на сезона за място в топ 4. Удинезе е 11-и с 39 точки.

  Сподели
181