Лацио се справи с Дженоа по пътя към топ 4


FUTBOL-TV

Лацио се справи с Дженоа по пътя към топ 4

 Лацио победи Дженоа с 4:3 в мач от 34-ия кръг на италианската Серия А. Хоакин Корея, Чиро Имобиле и Луис Алберто отбелязаха попаденията за "орлите", като победата им не дойде никак лесно.

Срещата беше историческа за голаджията на столичани Чиро Имобиле. Той вкара своя гол №149 с "небесносинята" фланелка и с това изравни реализатор №1 на отбора Силвио Пиола. Съвсем скоро вероятно ще го задмине.

След половин час игра Хоаким Корея успя да вкара. Той получи топката в наказателното поле и с хубав удар я прати вратаря Перин. В 43-ата минута Чиро Имобиле си изработи дузпа и сам я реализира за 2:0. По нищо не изглеждаше, че след почивката "римляните" ще имат проблеми.

В 47-ата минута отново играч на Лацио вкара. Това бе Адам Марушич, но проблемът бе, че попадението му бе в собствената му врата. Трябва да се отбележи, че голът бе доста красив - с петичка. 

Лацио обаче бързо върна попадението. В 48-ата минута след контраатака Имобиле подаде на Луис Алберто и той технично реализира за 3:1.

В 56-ата минута резултатът вече бе 4:1. След подобна бърза атака този тъп Корея получи топката и стреля по земя. Матия Перин се намеси, но не достатъчно добре. И тук нещата отново изглеждаха приключили, но не бе така.

В 79-ата минута гостите от Дженоа получиха право да изпълнят дузпа след грубо влизане на Каталди, а резервата Джанлука Скамака реализира за гостите от Генуа. А няколко секунди по-късно Алдор Шомородов добави още едно попадение на сметката на гостите. Така Лацио трепериха до края, но все пак успяха да се поздравят с крайния успех.

Победата донесе актив от 64 точки за Лацио, който остава на шестата позиция, на две зад Наполи и Ювентус, които играят своите мачове по-късно. Дженоа е 13-и с 36 точки.

  Сподели
209