Ювентус е пред глобално преустройство


Н. Гавазов

Ювентус е пред глобално преустройство

В Ювентус могат да настъпят значителни промени още до края на следващия сезон, съобщава La Gazzetta dello Sport.

На фона на нарастващите слухове за скорошно  уволнение на Андреа Пирло от поста старши -треньор на Ювентус,  стана известно, че през последните дни в Торино е бил забелязан Масимилиано Алегри, когото медиите определят като основен ​​ претендент за замяна на  настоящия наставник на "Старата дама". В неговия щаб може да бъде включен и  бившият защитник на Юве Андреа Бардзали.

Пирло обаче не е единственият, който може да плати висока цена за лошото представяне на Ювентус през този сезон. Настоящият президент на клуба Андреа Аниели, един от основните архитекти на рухналата Суперлига, може да бъде отстранен от длъжност, а Алесандро Наси, който е член на на Борда на директорите, да заеме неговото място.

Спортният директор на Юве Фабио Паратичи също има опасност да остане без работа - за тази позиция се обмисля вариант с колегата му от Наполи Кристиан Джунтоли и Джузепе Марота, който сега работи в Интер. Възможно е също така постът да бъде зает или от Алесандро Дел Пиеро, или от Давид Трезеге.

Бъдещата революция може да засегне и ключовите играчи на Торино - Кристиано Роналдо и Пауло Дибала. Съдбата и на двамата играчи остава несигурна.

  Сподели
133