Дармиан: Моуриньо иска да побеждава, но Конте е стъпка напред


Н. Гавазов

Дармиан: Моуриньо иска да побеждава, но Конте е стъпка напред

Защитникът на Интер Матео Дармиан даде интервю за  La Gazzetta dello Sport, в което разказа за шампионска надпревара, а също така говори за своите треньори в кариерата - Луис Ван Гаал, Жозе Моуриньо, както н Антонио Конте.

“Смятам, че в тима има много играчи, които са свикнали да бележат много повече от мен, но ако головете дойдат, тогава колкото повече, толкова по-добре. По-важното е да спечеля доверието на треньора и съотборниците си.

“Победа над Сасуоло може да бъде особено вълнуваща, първият мач срещу тях бе повратна точка. Все още ни липсват няколко точки, надяваме се да ги вземем възможно най-бързо. Този сезон се разви, но от самото начало бяхме наясно, че ще се справим добре. Всичко се случи на два етапа – преди и след срещата със Сасуоло, така че това е диликатен момент.

Луис Ван Гаал е стриктен на тема правила. Той ме искаше в Юнайтед. В един от първите ми дни ме дръпна встрани и ми каза – тук си благодарение на мен. Имаш моето доверие, ще се бориш за място с Антонио Валенсия, знай, че за мен името няма значение. Моуриньо пък обича единствено да побеждава, за него другото няма значение. Благодарение на него взех трофеи, дори Лига Европа. Конте обаче е стъпка напред. Той има великолепни идеи", заяви  Дармиан.

  Сподели
184