Класика за Лацио срещу Милан (видео)


FUTBOL-TV

Класика за Лацио срещу Милан (видео)

Лацио разби Милан с класическото 3:0 като домакин в сблъсък от 33-ия кръг на италианската Серия А. Римските "орли" категорично надиграха своя съперник и заслужено се поздравиха с успеха.

Домакините поведоха още във втората минута. Чиро Имобиле изведе отлично Хоакин Кореа на добра позиция и той с точен удар от границата на наказателното поле се разписа за 1:0. Столичани продължиха да натискат противника си и да търсят второ попадение, но с пропуски се отличиха Имобиле и Кореа.

В средата на първото полувреме Милан можеше да изравни, след като Чалханоглу нахлу в наказателното поле, но ударът му бе слаб и Рейна спаси.

В 43-ата минута Лацари покачи на 2:0 след контраатака през центъра и подаване от Кореа, но попадението бе отменено заради тънка засада.

В 51-ата минута Лацио стигна до втори гол и той отново бе дело на Кореа. Аржентинецът забави удара и Донарума скъси ъгъла, но въпреки това той успя да го преодолее. Ситуацията също бе преразгледана от ВАР, тъй като в началото на атаката Лукас Лейва отне топката от Чалханоглу и имаше съмнения, че е било с цената на нарушение. Все пак съдията призна гола. 

В 87-ата минута Лацио вкара трети гол и реши всичко в мача. Автор на попадението стана Чиро Имобиле, който се разписа след подаване на Лазари.

Лацио остава на 6-та позиция в класирането с 61 точки и мач по-малко от Милан, който вече е пети с 66 т. “Росонерите" имат равен брой точки с Наполи и Ювентус, втори е Аталанта с 68, а далеч напред е Интер със 79. Така битката за местата от второ до четвърто до края на сезона обещава да бъде особено интересна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
203